Havaintoja parisuhteesta

Kun mies ei kosketa

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Tutkimusten mukaan mies ajattelee seksiä 28 minuutin välein. Esimerkiksi yhden Pikku Kakkosen aikana seksi alkaa soida päässä ainakin kerran. Toisin sanoen mies on haluton 27 minuuttia kerrallaan. Siltikin sain useita viestejä naispuolisilta lukijoiltani, jotka toivoivat kirjoittavani miehen haluttomuudesta. Se on ollut seitsemän vuoden blogiurani toivotuin aihe. Kun mies ei kosketa.

Joko lukijani ovat todella kyltymättömiä, että jopa 27 minuutin haluttomuus on painajaismaista. Tai sitten miehet eivät siirrä ajatuksiaan teon puolelle tai jättävät jotain oleellista kertomatta. Toki jos tutkimus pitää paikkansa, niin seksin tullessa miehen mieleen, sen saattaminen teoksi on ongelma tässä naisen kokeman koskemattomuuden vyyhteessä.

80 -luvun loppu. Postista kolahti Elloksen kuvasto. Sivuilta 65 – 67 löytyi naisten alusvaateosasto. Muistan sivunumerot, koska painoin ne mieleen. Joka kerta yksin ollessani, palasin niihin sivuihin. Nainen valkoisissa alusvaatteissa hymyili juuri minulle. Jotenkin aavistin, että näihin kahteen sivuun sisältyy olennainen osa elämän tarkoitusta. Enkä ollut silloin väärässä. Löysin naisesta salaisuuden, joka oli ollut vielä siihen päivään asti piilossa. Eikä se tämän neljäkymmentä vuotta kestäneen elämän aikana vielä ole paljastunutkaan. Enkä edes halua. Minusta tuntuisi tylsältä ymmärtää naisen arvoitus ja salaisuus. Mitä minä loppuelämällä sitten tekisin?

Suomalaiset parit harrastavat seksiä vähemmän kuin koskaan. Niin sanoo tutkimukset ja seksologi Osmo Kontula. Ja jos Osmo jotain sanoo, niin sen kai on pakko olla totta. Syitä on niin monia kuin on selittäjiäkin. Yhdeksi selittäväksi syyksi on sanottu ajan puutetta. Lapsiperheet elävät ainaisessa kiireessä elämänsä ruuhkavuosien keskellä. Silti esimerkiksi somessa ehditään tutkimusten mukaan olla noin kaksi tuntia vuorokaudessa.

Se siitä selityksestä.

Ei ole olemassa syytä nimeltä ruuhkavuosi, joka tukahduttaa seksielämän. Se on sana, joka ei tarkoita mitään. Usein ruuhkavuosi termiä käyttävät tulevat kuitenkin tehneeksi töitä vimmaisesti, viettäneensä salilla tai puhelimensa parissa tunteja päivässä tai vastanneensa jokaiseen viestiin ja sähköpostiin, joita he päivän aikana saavat. Kiire on usein valinta, ei itsestään saapuva elämänvaihe. Siinä kiireen keskellä parisuhde ja seksi on helppo jättää pahnanpohjimmaiseksi.

Oikea syy kosketuksen puutteeseen ja seksittömyyteen on se, että me olemme menettäneet kosketuksen toiseen ihmiseen. Siinä on se syy.
Toistan. Me olemme menettäneet kosketuksen toiseen ihmiseen. Me itse valitsemme koskettaa älypuhelinta puolison sijaan. Me itse päätämme lähteä silloin kuin voisi vain jäädä. Me itse jätämme hipaisematta puolison poskea ja peppua ohikulkiessamme. Me itse olemme päättäneet.

Kun ei kyse ole tunteja vievästä ajanvietosta, vaan hetkessä tapahtuvasta kevyestä kosketuksesta. Jos on niin ruuhkavuosissa piehtaroiva, että ei edes sängyssä nukkumaanmennessä ehdi koskea puolisoon, niin on syytä mennä ajanhallintakurssille.

Eikä kyse ole aina siitä, että haluaako siinä hetkessä vai eikö halua.

Joskus tulee tilanne, että kaveri pyytää muutamalle oluelle. Millään ei jaksaisi, mutta mentyäni ja pari olutta juotuani, ajatus alkaa tuntua todella hyvältä ja sitä voisi jatkaa vaikka aamuyön tunneille. Samoin on juoksulenkin suhteen. Väsyttää ja tahtoisi valahtaa sohvan upottavaan syleilyyn. Lenkin jälkeen onkin taivaallinen olo, kun sai perseensä liikkumaan puolentunnin ajaksi.

Seksissä toistuu sama kaava. Vastentahtoisesti alkanut seksi alkaakin tuntua ensipolkaisun jälkeen todella hyvältä idealta. Upea olo, kun sai perseensä liikkumaan minuuttien ajaksi. Huolissaan pitää olla, jos seksi aiheuttaa samanlaisen reaktion kuin peruskoulun tillilihakastike, että ihan hirveetä, onko pakko tai jos alkaa katsella kelloa siihen malliin, että pääsisipä jatkamaan taas Sudokujen tekemistä. Siinä vaiheessa on syytä mennä seksihalukurssille.

Seksiä ei saa unohtaa. Pitää säilyttää kosketus toiseen ihmiseen. Eikä sen tarvitse olla yhdyntää. Sormenpäät riittävät tai halu olla vain siinä lähellä. Eikä seksin tarvitse aina olla niin viriteltyä. Joskus voi kiireen kasautuessa syödä soijanakkia suoraan paketista.

Aika on rajallista. Minä laskin. Minulla on keskimääräistä elinikää jäljellä 36 vuotta. Viimeiset kymmenen niistä menee kroonisessa eturauhasongelmassa. Jos ei nyt tee asioita, niin milloin sitten? Seksi on päässä liikkuvia mielikuvia. Arjen sisäistä fantasiaa. Seksi on molempien vastuulla. Kosketus. Pitää säilyttää kosketus ihmiseen. Hipaisu. Sanat. Kertoa, että sinä olet juuri hän, jota eniten haluan.

Kuvitellaanpa loppuun arkinen tilanne.

Istut siinä koneella risaiset bokserit jalassa ja pelaat peliä, jossa saa ampua. Naisesi tulee eteesi seisomaan. Säteilee katsellaan halua. Hän on siinä kauniina kuin lumitalvinen maisema. Odottaa, että upotat häneen itsesi, kuin silloin alkuaikoina. Sinulla on Elloksen-kuvaston sivut 65 – 67 edessäsi oikeasti avoinna. Vuosien päästä odottaa eturauhasongelma. Joten heitä hyvä mies se koneesi nurkkaan ja kohtele häntä naisena.

Kosketa.

Esimerkki otettu naisen lähettämästä viestistä, jossa hän kertoo tehneensä kaikkensa saadakseen miehensä irti koneensa ääreltä. Toistaiseksi räiskintäpeli on voittanut eroottiset alusasut. Kannattaisi miehen havahtua. Kohta hänelle ei ole enää edes vaihtoehtoa valita toisin.

Lue myös

X