Havaintoja parisuhteesta

”Lapset ovat myöhemmin sanoneet, että virhe, jonka heidän isänsä kanssa teimme kanssa oli se, että emme eronneet aiemmin”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Niin tuttua. Reilut 20 vuotta jaksoin, mutta sitten en enää. Yritin sinnitellä ja en halunnut rikkoa lapsilta kotia, mutta tulevaisuus hänen kanssaan näytti lohduttoman mustalta.

Pelkäsin aikaa, kun lapset muuttaisivat kotoa ja jäisin kahdestaan hänen kanssaan. Olin jo aivan rikki ja masentunut. Minulle tuli fiilis, että minun on pelastettava itseni. Lapset oirehtivat, kun perheen ilmapiiri oli niin ahdistava. Nuorin kaikkein vakavimmin. Kulissit toki ulospäin kunnossa. Hyvin toimeentuleva yrittäjäperhe.

Sitten lähdin. Ensin kuvittelin, että työnteko perhefirmassa onnistuu, mutta jouduin kiusauksen kohteeksi. Niinpä muutin koko elämäni eron myötä. Koti, työ ja myöhemmin paikkakuntakin vaihtui. Pari vuotta etsin sitä, että kuka minä olen ja mitä minä haluan. Nyt olen löytänyt itseni ja elän omannäköistä elämää onnellisena. Lapset ovat myöhemmin sanoneet, että virhe, jonka heidän isänsä kanssa teimme kanssa oli se, että emme eronneet jo aiemmin.

Ihan turhaa sisukkaana sinnitellä oman hyvinvoinnin kustannuksella. Minun neuvoni on tämä: Älä anna kenenkään kohdella sinua huonosti! Olet arvokas ihana ihminen ja sinulla on vain yksi elämä. Sinä itse päätät mitä sillä teet. Voit hyvin, kun elät arvojesi mukaista elämää. Sitä luulee, että jaksaa vuositolkulla sinnitellä, mutta tulee päivä, että ei jaksakaan ja uhraat oman terveytesi. Arvosta itseäsi ja lähde pois huonosta suhteesta. Sinä voit itse valita tiesi.”

X