Aki Tykki
Herkkien kappaleiden tulkitseminen saa helposti kyyneleet Happoradion laulaja Aki Tykin silmiin.
Julkkikset

Aki Tykki paljastaa, miten hän esti itseään itkemästä Vain elämää -kuvauksissa: ”Pysyin yllättävän hyvin kasassa”

Vain elämää -tähti Aki Tykki kertoo liikuttuvansa helposti. Vain elämää -ohjelman kuvauksissa hän kuitenkin onnistui hillitsemään liikutustaan parin kekseliään kikan avulla.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: Nelonen Media

Happoradion laulaja Aki Tykki, 42, liikuttuu helposti laulaessaan. Erityisesti siksi Vain elämää -ohjelman kuvaukset jännittivät häntä jo etukäteen.

– Esitin ohjelmassa muutaman hyvin tunnepitoisen kappaleen. Minua pelotti, miten niistä selviän. Mutta kaikki menikin yllättävän hyvin. Minulla oli pieniä apukeinoja. Pysyin yllättävän hyvin kasassa. Ei mennyt ihan pillittämiseksi, Aki sanoo.

Arttu Wiskarin kuva ja Comic Sans -fontti torjuivat kyyneleet

Akilla oli ohjelmassa yllättävän luovia keinoja kyyneleiden kitkemiseksi. Hän pelkäsi puhkeavansa kyyneliin Terhi Kokkosen päivänä esittäessään Scandinavian Music Groupin kappaletta Valmis. Aki keksi kuitenkin hyvän tavan torjua liikutusta. Artistit näkevät ohjelmassa kappaleiden sanat lavalle sijoitetusta prompterista. Aki pyysi prompteria hallinnoivalta ihmiseltä palvelusta.

– Biisissä oli yksi kohta, jossa jostain syystä aina liikutuin. Pyysin prompteri-leidiä laittamaan kyseiseen kohtaan prompteriin Arttu Wiskarin nuoruudenkuvan, jossa Artulla on pitkä takatukka. Se auttoi, Aki paljastaa.

Eräässä toisessa herkässä kappaleessa Aki pyysi, että prompterista näkyvän tekstin fontti vaihdettaisiin Comic Sans -fonttiin. Kyseinen fontti on suunniteltu näyttämään sarjakuvien käsintekstaukselta.

– Sekin vähän rentouttaa. Ei voi itkeä, kun katsoo Comic Sans -fonttia, Aki toteaa.

Aki liikuttuu jokaisella keikalla

Vaikka kyyneliä ei nähtäisi, herkkien kappaleiden esittäminen saa Akin tunteet aina pintaan.

– Liikutun joka keikalla. Meillä on tiettyjä biisejä, joita emme esitä, koska en ole pystynyt siihen. Olemme soittaneet niitä vain väkisin jossain erikoiskeikalla.

– On varmaan ihan yleinen artistien totuus, että yleisö pitäisi saada liikuttumaan eikä artisti. Itse en ole niin ammattilainen. Minun on pakko itse heittäytyä niihin fiiliksiin, että pystyn tulkitsemaan kappaleet oikein. En pysty feikkaamaan.

Vain elämää torstaisin ja perjantaisin kello 20 Nelosella.

X