Julkkikset

Maria Lund hurahti HIIT-treeniin: ”Minä lankutan ja lapset ovat selässä”

Laulaja-näyttelijä Maria Lund asuu metsän keskellä ja harrastaa lastensa kanssa HIIT-treeniä. – Paras nautintoni on, että saan nukkua pitkään, hän sanoo.

Teksti:
Sanna Wirtavuori
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Maria Lund asuu perheineen metsän keskellä Hankasalmella.

Laulaja-näyttelijä Maria Lund asuu metsän keskellä ja harrastaa lastensa kanssa HIIT-treeniä. – Paras nautintoni on, että saan nukkua pitkään, hän sanoo.

”Rakkain arkirutiinini on ulkoilu koiran kanssa. Ulos pitää lähteä kelillä kuin kelillä. Sekarotuinen 20-kiloinen lemmikkimme on omalta kylältä hankittu rakkaudenlapsi, aina valmis juoksemaan ja leikkimään.

Olen innostunut viljelystä. Jo tammikuussa alan katsella siemeniä ja joka kevät päätän, että laitan vain muutaman siemenen. Mutta yhtäkkiä huomaan, että koko olohuone on täynnä taimia, joita pitää koulia ja istutella. Asun perheeni kanssa omakotitalossa Hankasalmella ja kasvatan pihalla muun muassa kukkia, porkkanaa ja tomaattia.

”Paras nautintoni on kun saan nukkua pitkään”

Raha-asioissa olen aina ollut tarkka, sillä minulla ei ole koskaan ollut säännöllisiä tuloja. Joskus on tullut ostettua kalliimpi käsilaukku, mutta nykyään hankin paljon käytettynä. Jos tarvitsen esimerkiksi tietyn värisen puseron, löydän sen UFF:sta: siellä vaatteet ovat siististi värikoodin mukaan järjestettyinä.

En millään keksi ainuttakaan ärsyttävää asiaa juuri nyt enkä edes lähipäiviltä. Periaat­teessa olen ärsyyntyvää tyyppiä, joten taidan olla oudosti rauhoittunut. Rentoudun ottamalla omaa aikaa ja tapaamalla ystäviäni. Paras nautintoni näin pienten lasten äidille on se, ettei tarvitse tehdä mitään ja saan nukkua pitkään.

Työtoverini houkuttelivat minut pitkästä aikaa lenkille. Kun hankin kunnon kengät, tajusin, kuinka kivaa juokseminen voi olla. Toinen liikuntahittini ovat HIIT-treenit. Harjoitus voi olla vain kymmenen minuuttia, mutta se tehdään kovalla sykkeellä.  Hiki nousee pintaan, ja teho jatkuu harjoittelun jälkeenkin. Joskus treenini on varsinainen perhesessio: minä lankutan, koira on vatsan alla ja lapset selässä, joten vaikutus on tosi tehokas.

Minulla on useita hyviä kavereita ja muutama tosi ihana ystävä. Menneenä jouluna en lähettänyt kortteja lainkaan, vaan satsasin lasten kanssa koristeluihin ja jouluvaloihin. Emme ehtineet askarrella kortteja, joten soitin ystävilleni joulutervehdykset.

Iltasadut ovat tärkeitä. Olen lukenut kahdeksanvuotiaalle pojalleni kaikki Harry Potterit sekä Taru sormusten herrasta -sarjan. Ideana oli, että ensin luetaan kirja, sitten katsotaan elokuva ja jutellaan. Kolmevuotias tyttäreni on kova laulamaan, ja äskettäin hän pyysi, että laulaisin hänelle Maija Ruuskasen Mahagonny-laulun numero 3. Se on Bertolt Brechtin aika rajuun tekstiin tehty laulu, jota tytär oli kuullut minun harjoittelevan.

Kauneutta en hoida juuri lainkaan. Joskus muistan laittaa kosteusvoidetta ja jos illalla pesen hampaat, niin ollaan jo voiton puolella. Olen suunnitellut varaavani ajan hierojalle.

Leivon mielelläni suklaaherkkuja

Nukahdan helposti ja tarvitsisin lepoa yhdeksän tuntia yössä, mutta ehdin yleensä nukkua vain kuutisen tuntia. Hiljattain näin unta, jossa oli hirvittävästi toukkia ja matoja, joita yritin tappaa. Googlasin aamulla, että ne viittaavat materialismiin. Jos onnistuu unessa hävittämään niistä muutamankin, on jo hyvällä tiellä pois turhan tavaran keräämisestä.

Olen kasvissyöjä, mutta käytän maitotuotteita ja joskus kalaa. Tykkään testailla myös vegevaihtoehtoja. Lihaton ja maidoton makaronilaatikko onnistui hyvin, mutta kuivasta härkäpapurouheesta tehty pöperö muistutti lion­neita koiran nappuloita. Leivon myös mielelläni, mieluiten suklaaherkkuja.

Somessa olen semiaktiivinen. Rakastan lyhyitä hupsuja stooreja ja katselen hauskoja eläinvideoita.

Odotan helmikuuta, jolloin pääsen Kouvolan teatteriin My Fair Lady -musikaalin Elisaksi. Nautin siitä, sillä se saattaa olla viimeisiä prinsessaroolejani. Olen jo 35-vuotias, joten kypsemmän naisen roolit odottavat.”

X