Julkkikset

Mira Luoti alkoholinkäytöstä Seurassa: ”Keikoilla ryyppääminen on surullinen ilmiö”

Laulaja Mira Luoti tunnustaa itsekin aikoinaan piilottaneensa valkoviinipullon keikkalavalle. ”Jos näyttelijät nousevat lavalle selvin päin rimakauhusta huolimatta, miksi muusikot eivät siihen pysty”, Mira miettii Seuran haastattelussa.

Teksti:
Outi Pippuri
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Alkoholi ei kuulu Miran elämään. Mutta ehdoton hän ei sen suhteen silti ole. – En ole missään asiassa ei koskaan -ihminen. Tällä hetkellä ei vain tee mieli juoda, Mira sanoo.

Laulaja Mira Luoti tunnustaa itsekin aikoinaan piilottaneensa valkoviinipullon keikkalavalle. "Jos näyttelijät nousevat lavalle selvin päin rimakauhusta huolimatta, miksi muusikot eivät siihen pysty", Mira miettii Seuran haastattelussa.

Laulaja Mira Luoti, 40, pohtii tuoreessa Seurassa esiintyvien artistien suhdetta alkoholinkäyttöön.

”Jos näyttelijät nousevat lavalle selvin päin rimakauhusta huolimatta, miksi muusikot eivät siihen pysty”, Mira ihmettelee.

Monelle keikkamuusikolle tuttu kostea elämäntapa tuli Mirallekin tutuksi jo alle 20-vuotiaana, kun hän kiersi Suomea coverbändin laulajana.

”Silloin pyörin osuuteni juoppolallien mukana. Päätin, että jos joskus saan oman bändin, meno on erilaista. Keikoilla ryyppääminen on surullinen ilmiö, josta pitäisi puhua ja johon pitäisi puuttua”, Mira sanoo Seuran haastattelussa.

Vedellä lantrattua viiniä lavalla

Mira myöntää, että PMMP:n aikoina hänkin laittoi toisinaan rumpujen suojaan valmiiksi pullollisen vedellä lantrattua valkoviiniä.

”Aika harvoin edes muistin sen olemassoloa. Tein sinnikkäästi keikkoja ja otin yleisön energian vastaan selvin päin. Jäin siihen koukkuun”, Mira sanoo.

Vaikka alkoholi ei kuulukaan Miran lavaelämään, laulaja huomauttaa, ettei hän – vastoin monen luuloa – ole kuitenkaan luopunut alkoholista kokonaan.

”En ole missään asiassa ei koskaan -ihminen. Tällä hetkellä ei vain tee mieli juoda. On mielenkiintoista käydä mielessä asioita läpi turvautumatta huonoon lääkitykseen.”

X