Kuva: Antti Vähä
Vilma ja Elias ovat pysyneet yhdessä Temptation Island Suomi -ohjelman tapahtumista huolimatta.
Julkkikset

Temptation Island -ohjelman Vilma ja Elias menivät terapiaan: ”Luottamuksen rakentaminen uudelleen on todella vaikeaa”

Pettäminen ei ajanut Vilma Hyrkästä ja Elias Metsämaata eroon, mutta haavoja se jätti. Vilma on kuitenkin sitä mieltä, että parin suhde on nykyään avoimempi kuin ennen. – On tärkeää luottaa itseensä eikä uskoa, mitä muut sanovat minun tai meidän olevan, Elias sanoo.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: Antti Vähä

Temptation Island Suomi -ohjelman viimeisen iltanuotion lopuksi Elias Metsämaa, 29, tunnusti kumppanilleen Vilma Hyrkäkselle, 24, pettäneensä tätä useampaan otteeseen saarella sinkkuna olleen Jonnan kanssa.

Puolenyön aikoihin kuvatun iltanuotion jälkeen parin tunnelmat olivat sekavat. Kumpikaan ei ollut varma suhteen tulevaisuudesta.

Mitä parille tapahtui iltanuotion jälkeen?

Iltanuotion jälkeen alkoi asioiden perusteellinen puiminen

Heti kuvausten jälkeen Vilma sai päättää, lähteekö hän Eliaksen kanssa samaan paikkaan yöksi, vai kuljetetaanko hänet toisaalle nukkumaan.

Vilma päätti lähteä Eliaksen mukaan.

– Parinkymmenen minuutin yhteinen matkamme iltanuotiolta resorttiin oli aika hiljainen. Huoneeseen päästyämme aloimme käydä asioita läpi, Vilma kertoo.

Vilma ja Elias eivät osaa tarkalleen sanoa, kuinka monta tuntia he keskustelivat. Keskustelemisen lopetettuaan he nukkuivat lyhyet yöunet. Aamulla puhuminen jatkui.

– Kaikki asiat käytiin moneen kertaan läpi. Kävimme läpi myös sellaisia asioita, joista emme iltanuotiolla puhuneet, Vilma kertoo.

Vanhemmat ovat tukeneet

Vilma ja Elias viettivät Thaimaassa vielä pari päivää kuvausten päättymisen jälkeen. Nuo päivät olivat kummallekin sekä henkisesti että fyysisesti erittäin raskaita. Ympäristössä, jossa pettäminen oli tapahtunut eikä tavallista arjen tekemistä ollut, oli vaikea päästä hetkeksikään irti ongelmista.

– Vasta Suomessa saimme nukuttua ensimmäiset vähän paremmat yöunet, Elias kertoo.

Elias ja Vilma palasivat Suomeen 22. joulukuuta. He kertoivat joulunaikaan kummankin vanhemmille, mitä saarella oli tapahtunut.

– Totta kai saaren tapahtumat vaikuttavat yhdessäoloomme ja arkeemme. Olisi ollut outoa, jos olisimme käyttäytyneet niin eri tavalla kuin ennen ohjelman kuvauksia, eivätkä vanhempamme olisi tienneet, mistä asia johtui, Vilma kertoo.

Kummankin vanhemmat ja muut läheiset ovat tukeneet paria.

– Mitä saarella on tapahtunut, on tapahtunut. He antavat meille tilaa selvittää tämä asia keskenämme. Meidän välinenhän asia se on, ei kenenkään muun, Vilma sanoo.

Terapiaan sekä yhdessä että yksin

Vilma ehdotti jo Thaimaassa, että he menisivät terapiaan. Vuoden alusta lähtien pari onkin käynyt terapiassa – sekä yhdessä että yksin.

– Terapia on ollut isoin ratkaisu ja keino saada homma liikkeelle, Vilma kertoo.

Parin suurimpana haasteena on luottamuksen tuominen takaisin suhteeseen.

– Luottamuksen rakentaminen uudelleen on todella vaikeaa ja se vie aikaa, Vilma sanoo.

– Tuen Vilmaa ja tuen meitä kaikessa. Minulla ei ole muuta mahdollisuutta kuin olla absoluuttisen rehellinen ja jatkaa samalla linjalla myös tulevaisuudessa, Elias sanoo.

Luottamuksen lisäksi Elias ja Vilma ovat keskustelleet terapeutin kanssa myös siitä, mistä koko Suomi kohisee: onko Vilman ja Eliaksen suhde epätasa-arvoinen ja onko Vilma suhteessa alistetussa asemassa.

Yksilöterapiassa Vilma on käynyt läpi paljon lapsuuden ja teiniajan kokemuksia ja traumoja, joita muun muassa koulukiusaaminen on jättänyt. Myös Vilman heikkoa itsetuntoa on käsitelty terapiaistunnoilla.

Elias taas on pohtinut yksilöterapiassa omia tavoitteitaan ja sitä, mitä hän todella haluaa elämältään.

– On tärkeää jaksaa luottaa itseensä eikä uskoa sitä, mitä muut sanovat minun tai meidän olevan, Elias sanoo.

Enää ei ole kiellettyjä puheenaiheita

Vilma ja Elias katuvat edelleen ohjelmaan mukaan lähtemistä. Silti jotain positiivista ohjelmasta on jäänyt käteen.

– Suhteemme on nykyään vielä avoimempi kuin ennen. Sanon helpommin ja herkemmin oman mielipiteeni. Koen, että olen rohkeampi ilmaisemaan tunteitani ja jaan kokemuksiani helpommin muille. Olen oppinut myös sanomaan enemmän vastaan. Minusta on tullut ylipäätään hieman vahvempi. Lähdemme nykyään helpommin keskustelemaan vaikeista asioista, Vilma sanoo.

– Kiellettyjä keskustelunaiheita ei ole. Vilmasta on tullut rohkeampi ilmaisemaan itseään. Aina Vilma on kuitenkin ollut rohkea ja osannut sanoa asioista, mutta nyt se kynnys on entisestään madaltunut, Elias komppaa.

Perheen perustaminen on edelleen kummankin haave

Ohjelmassa erityisesti Elias puhui moneen kertaan halustaan perheen perustamiseen. Tällä hetkellä pari kuitenkin näkee, ettei sen aika ole vielä.

– Se on ajankohtaista vasta sitten, kun olemme aidosti päässeet eteenpäin, Elias sanoo.

– Perheen perustaminen on kummankin meistä haave. Haluamme kumpikin lapselle mahdollisimman rakastavan ympäristön kasvaa. Koska suhteemme tila ei tällä hetkellä ole täysin selkeä ja vakaa, emme voi vielä ajatella perheen perustamista. Meillä on vielä paljon selvitettävää, Vilma sanoo.

Otsikkoa muokattu 4.6.2018 klo 8.58

X