Mainos: Nicorette

Juttuvirta

Mainos

Totuuksia nikotiinista

Nikotiinikorvaushoito voi tarjota pehmeän laskun matkalla kohti savutonta elämää. Mitä sen hyödyistä ja mahdollisista haitoista tiedämme?
Mainos | Nicorette Lopeta pysyvästi

Selviätkö viikon savuttomana? Ota ensimmäinen askel kohti terveellisempää elämää

Mikäli onnistut pysyttelemään erossa tupakasta ensimmäisen viikon ajan, todennäköisyys onnistua lopettamisessa voi moninkertaistua.* Tästä jutusta löydät arvokkaita vinkkejä, jotka helpottavat selviämään vaikeista päivistä.

Mikäli onnistut pysyttelemään erossa tupakasta ensimmäisen viikon ajan, todennäköisyys onnistua lopettamisessa voi moninkertaistua.* Tästä jutusta löydät arvokkaita vinkkejä, jotka helpottavat selviämään vaikeista päivistä.

* riippumatta siitä käytetäänkö nikotiinikorvaushoitoa vai ei¹⁻⁴

Mieti mitkä tilanteet, paikat tai asiat aiheuttavat sinussa tupakanhimoa ja pyri rajoittamaan niitä. Jos esimerkiksi poltat savukkeen aina aamukahvin jälkeen, tällöin aamukahvi on yksi sinun riskitilanteistasi. Kokeile juoda aamulla jotain muuta kahvin sijaan.

Tupakoidessasi käytät sekä käsiä että suutasi, joten keksi niille sauhuttelun sijaan vaihtoehtoista tekemistä. Voit kokeilla esimerkiksi purukumin pureskelua, piirtämistä tai stressipallon puristelua.

Katso videolta Juhan tarina savuttoman elämän aloittamisesta.

Vie ajatukset pois tupakasta liikunnalla

Nikotiinin himo voi kestää noin 3–5 minuuttia5. Laadi itsellesi luettelo asioista, joita voit tehdä silloin kun tupakanhimo iskee. Esimerkiksi pieni kävelylenkki tai lyhyt meditaatiohetki voi auttaa sinua välttymään retkahdukselta6.

Kun luovuttamisen halu iskee, muistuta itseäsi mistä syistä lopetat tupakoinnin, ja keskity etuihin, jotka saavutat lopettamalla. Harva tietää, että tupakoinnin lopettamisen terveyshyödyt alkavat jo tunnin kuluttua. 7,8.

Monesti liikunta voi helpottaa vieroitusoireita6. Kokeile kävellä, juosta, uida tai osallistu vaikka ryhmäliikuntaan tai vie perheen lemmikki useammin lenkille. Fyysinen aktiivisuus on hyvä tapa käsitellä stressiä, rauhoittaa mieltä ja samalla kuluttaa kaloreita.

Vitonen päivittäin tupakkaan vai unelmaloma kerran vuodessa?

Tiedätkö kuinka paljon rahaa säästät lopettamalla tupakoinnin? Käytä savukkeista säästämäsi raha esimerkiksi leffalippuun, illalliseen tai johonkin muuhun pieneen itsesi hemmotteluun. Muista, että jokainen polttamaton savuke tuo lisää rahaa lompakkoosi.

Kun lopetat tupakoinnin, nikotiininpuute voi tehdä olosi vaikeaksi ja ärsyyntyneeksi5. Nicorette® -tuotteet on tarkoitettu auttamaan sinua vieroitusoireiden lievittämisessä, jotta pystyt jatkamaan arkeasi normaalimmin.

Löydä sinulle sopivat tuotteet

NICORETTE®-SUUSUMUTE
• Helpota nikotiininhimoa jo 30 sekunnissa (2 × 1 mg annos)
• Imeytyy nopeasti suun limakalvojen läpi.
• Pakkauskoko: 150 annosta.
• Kaksi makua: Freshmint ja Berrymint

NICORETTE®-LÄÄKEPURUKUMI
• Kaksi vahvuutta: 2 mg ja 4 mg.
Valitse itsellesi sopivin vahvuus sen mukaan, kuinka paljon tupakoit.
• Nikotiini imeytyy nopeasti elimistöön suun limakalvojen läpi.
• Perinteinen maustamaton Nicorette® sekä pehmeät, ksylitolilla makeutetut Freshmint, Fruitmint ja Mentholmint.

NICORETTE®-IMESKELYTABLETTI
• Liukenee suussa nopeasti lievittäen nikotiinihimoa ja vieroitusoireita.
• Kaksi vahvuutta ja kaksi makua: mintunmakuinen Icemint sekä hedelmänmakuinen Fruit. Valitse itsellesi sopivin vahvuus sen mukaan, kuinka paljon poltat.

Lähteet:
1 Tonnesen et al. Eur. Respir. 1999; 13:238-46.
2 Brown RA et. al. Clin Psychol Rev. 2005 Sep; 25(6): 713–733.
3 Caponnetto P et al. Intern Emerg Med. 2013 (8), 7–12.
4 www.ncsct.co.uk/usr/pub/not_a_puff_rule.pdf
5 https://www2.hse.ie/wellbeing/quit-smoking/get-help-when-you-quit-smoking/cravings-and-withdrawal-when-you-stop-smoking.html
6 https://www.nhs.uk/better-health/quit-smoking/
7 https://www.tobaccoinaustralia.org.au/chapter-7-cessation/7-1-health-and-other-benefits-of-quitting
8 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4485976/

NICORETTE® on lääke avuksi vieroitusoireisiin kun lopetat tupakoinnin. Sisältää nikotiinia. Lue pakkausseloste. Ei lasten ulottuville. Ei alle 18-vuotiaille. Markkinoija McNeil FI-NI-2300070.

NICORETTE®-nikotiinivalmisteet on tarkoitettu tupakkariippuvuuden hoitoon. Ne lievittävät tupakoinnin lopettamisen yhteydessä esiintyviä vieroitusoireita. Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen. Pidä poissa lasten ulottuvilta. Kun aloitat hoidon, lopeta tupakointi kokonaan. Jos sinulla on krooninen ihosairaus (koskee vain laastareita), sydän- tai verisuonitauti, olet raskaana tai imetät, keskustele hoidosta lääkärisi kanssa. Ei alle 18-vuotiaille. Hengitysliitto Helin koordinoima maksuton STUMPPI-neuvontapuhelin ohjaa lopettamiseen liittyvissä kysymyksissä maanantaisin ja tiistaisin klo 10-18 ja torstaisin klo 13-16 numerossa 0800 148 484. Tämän sivuston julkaisija on McNeil, joka on yksinomaan vastuussa sisällöstä. Se on tarkoitettu suomalaiselle yleisölle. Kaikki sisältö ©Copyright McNeil. Kaikki oikeudet pidätetään.

X