Mainos: Nicorette

Juttuvirta

Mainos

Totuuksia nikotiinista

Nikotiinikorvaushoito voi tarjota pehmeän laskun matkalla kohti savutonta elämää. Mitä sen hyödyistä ja mahdollisista haitoista tiedämme?
Mainos | Nicorette Lopeta pysyvästi

Tupakointi toi lohtua suruun - iloinen uutinen sai Tiian lopettamaan

Muutos arjessa tai tietoinen päätös elämänmuutoksesta voi auttaa irti tupakasta ja avata ovet parempaan huomiseen.

Muutos arjessa tai tietoinen päätös elämänmuutoksesta voi auttaa irti tupakasta ja avata ovet parempaan huomiseen.

Muutos on aina mahdollisuus. Myös tupakoijalle. Moni onnistuu pääsemään irti vanhasta tottumuksesta, kun arjen rutiineja horjutetaan. Monelle se on uusi alku, ensimmäinen askel terveempään elämään.

Otavamedian loppuvuodesta 2019 toteuttama kysely osoitti, että tupakoinnin lopettaminen on pohjimmiltaan kiinni tahdonvoimasta1 . Tarvitaan luja päätös ja päätöksen taustalle vahva motivaatio.

Katso video: Tiia onnistui lopettamaan

Millaisia tarinoita tupakasta irti päässeillä on kerrotavanaan? Päätimme ottaa selvää. Katso video, näistä tarinoista Sinäkin voit ottaa oppia.

Kuinka motivaatio kaivetaan esiin?

Joskus se tulee kohdalle kuin itsestään. Huoli omasta terveydestä alkaa vaivata. Uusi parisuhde herättää halun pitää hengitys raikkaana ja hampaat hyvässä kunnossa. Joskus pelkkä ympäristön muutos riittää. On helpompi olla ilman tupakkaa, kun ympärilläkään ei polteta.

Harrastuskin voi tarjota apuaan. Jos innostuu liikunnasta tai päättää panostaa kilpaurheiluun, tupakoinnin jatkaminen olisi uimista vastavirtaan.

Joskus läheisen kuolema pysäyttää ja pakottaa pohtimaan omaa suhdetta tupakkaan. Joskus päätös on lähes pakko tehdä, kun itse sairastuu tai joutuu sitoutumaan savuttomuuteen suurta leikkausta odottaessaan.

”Lopetin heti positiiviseen raskaustestiin.”

Moni naispuolinen tupakoija on saanut raskaudesta tarvittavan sysäyksen kohti savutonta elämää. Jotkut jättävät savukkeet jo lapsen hankintaa suunnitellessaan. On helpompi pitää huolta omasta hyvinvoinnista, kun kyse on myös sikiön ja lapsen terveydestä.

Painetta lopettamiseen voi tulla myös jo varttuneiden lasten suunnalta. Jotkut vanhemmista päättävät lopettaa näyttääkseen esimerkkiä omille tupakoinnin aloittaneille lapsilleen.

”En halunnut olla huonona esimerkkinä.”

Joskus motivaatio löytyy tai sen vahvistaminen onnistuu opaskirjoja lukemalla ja niiden neuvoihin turvautumalla. Voipa jääräpäisyydestäkin olla apua. Kun päättää näyttää itselle ja onnistuu pysymään päätöksessä, itsetuntokin saa terveellistä vahvistusta.

Rahakin on hyvä motivaattori. On helpompi lopettaa, kun tekee itselleen tiettäväksi, millä kaikella itseään voi palkita vaikkapa vain kuukauden kestäneen savuttomuuden aikana kertyneillä säästöillä – kokonaisesta vuodesta puhumattakaan.

Lähde:
1 Otavamedian tupakointiin ja sen lopettamiseen kytkeytyvä kyselytutkimus, joulukuu 2019

NICORETTE® on lääke avuksi vieroitusoireisiin kun lopetat tupakoinnin. Sisältää nikotiinia. Lue pakkausseloste. Ei lasten ulottuville. Ei alle 18-vuotiaille. Markkinoija McNeil, a division of Janssen-Cilag Oy. 02/2021 FI-NI-2100013

Kysy lisää omasta apteekistasi!

NICORETTE®-nikotiinivalmisteet on tarkoitettu tupakkariippuvuuden hoitoon. Ne lievittävät tupakoinnin lopettamisen yhteydessä esiintyviä vieroitusoireita. Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen. Pidä poissa lasten ulottuvilta. Kun aloitat hoidon, lopeta tupakointi kokonaan. Jos sinulla on krooninen ihosairaus (koskee vain laastareita), sydän- tai verisuonitauti, olet raskaana tai imetät, keskustele hoidosta lääkärisi kanssa. Ei alle 18-vuotiaille. Hengitysliitto Helin koordinoima maksuton STUMPPI-neuvontapuhelin ohjaa lopettamiseen liittyvissä kysymyksissä maanantaisin ja tiistaisin klo 10-18 ja torstaisin klo 13-16 numerossa 0800 148 484. Tämän sivuston julkaisija on McNeil, joka on yksinomaan vastuussa sisällöstä. Se on tarkoitettu suomalaiselle yleisölle. Kaikki sisältö ©Copyright McNeil. Kaikki oikeudet pidätetään.

X