Mainos: Nicorette

Juttuvirta

Mainos

Totuuksia nikotiinista

Nikotiinikorvaushoito voi tarjota pehmeän laskun matkalla kohti savutonta elämää. Mitä sen hyödyistä ja mahdollisista haitoista tiedämme?
Mainos | Nicorette Lopeta pysyvästi

Vältä sudenkuopat, niin onnistut

Kuinka taistella tupakanhimoa vastaan? Houkutusten välttäminen on hyvä alku.

Kuinka taistella tupakanhimoa vastaan? Houkutusten välttäminen on hyvä alku.

Päätöksen tekeminen on helppoa. Päätöksessä pysyminen on usein eri juttu. Katso videolta Harrin tarina.

Pahimpia ovat kiusaukset. Siksi on viisainta välttää tilanteita, joissa tietää houkutuksen olevan suurimmillaan.

Alkoholi, ravintolaympäristö ja tupakoivien ystävien seura vievät kaikki liukkaille jäille, jos mielii olla lipsumatta savuttomuudesta, kertovat Otavamedian loppuvuodesta teettämän kyselytutkimuksen tulokset1.

Kahvituokiokin voi olla vaaran hetki, kun tottumus saa kaipaamaan sauhuja kupillisen yhteydessä. Työpäivää totutusti rytmittäneet tauot voivat olla omiaan harhauttamaan ajatuksia hermosauhujen suuntaan.

”Hakeuduin savuttomaan seuraan.”

On tiedettävä kuinka toimia, kun houkutus iskee. Tupakka on monelta jäänyt sytyttämättä, kun on osannut vetää oikeista naruista. Kuten vaikkapa näistä:

  • Käy läpi lopettamispäätöksen taustalla olleita järkisyitä.
  • Etsi korvaavaa tekemistä.
  • Kokeile, voisiko nikotiinikorvaustuotteista olla apua.

Jotkut ovat taistelleet onnistuneesti tupakanhimoa vastaan ryhtymällä siivoamaan tai hakemalla mielenrauhaa meditaatiosta ja rentoutusharjoituksista. Myös läheisten ja ystävien oikealla hetkellä antama tuki on ollut monelle tärkeää.

Yksilöllisiä keinoja löytyy laidasta laitaan. Hyvin moni on karistanut tupakat mielestään liikunnan ja urheilun avulla, vaikkapa lähtemällä lyhyelle kävelylle. Joku kertoo turvautuneensa sanaristikoihin ajatusten viemiseksi toisaalle. Jotkut ovat saaneet tukea älypuhelimeen ladatusta applikaatiosta.

Tavallisenkin purukumin pureskeleminen voi vastausten perusteella käydä korvaavasta ja tupakanhimon tuonnemmaksi siirtävästä tekemisestä, samoin pastillien imeskely.

”Purin hammasta ja ajattelin muuta.”

Viime kädessä tupakoinnin onnistuneessa lopettamisessa on vastaustenkin perusteella kyse ennen kaikkea tahdonvoimasta ja kyvystä kaivaa se tarvittaessa esiin. Luja päätös ja siinä pysyminen ovat avain pysyvään elämänmuutokseen.

Lähde:
1 Otavamedian tupakointiin ja sen lopettamiseen kytkeytyvä kyselytutkimus, joulukuu 2019

NICORETTE® on lääke avuksi vieroitusoireisiin kun lopetat tupakoinnin. Sisältää nikotiinia. Lue pakkausseloste. Ei lasten ulottuville. Ei alle 18-vuotiaille. Markkinoija McNeil, a division of Janssen-Cilag Oy. 02/2021 FI-NI-2100002

Kysy lisää omasta apteekistasi!

NICORETTE®-nikotiinivalmisteet on tarkoitettu tupakkariippuvuuden hoitoon. Ne lievittävät tupakoinnin lopettamisen yhteydessä esiintyviä vieroitusoireita. Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen. Pidä poissa lasten ulottuvilta. Kun aloitat hoidon, lopeta tupakointi kokonaan. Jos sinulla on krooninen ihosairaus (koskee vain laastareita), sydän- tai verisuonitauti, olet raskaana tai imetät, keskustele hoidosta lääkärisi kanssa. Ei alle 18-vuotiaille. Hengitysliitto Helin koordinoima maksuton STUMPPI-neuvontapuhelin ohjaa lopettamiseen liittyvissä kysymyksissä maanantaisin ja tiistaisin klo 10-18 ja torstaisin klo 13-16 numerossa 0800 148 484. Tämän sivuston julkaisija on McNeil, joka on yksinomaan vastuussa sisällöstä. Se on tarkoitettu suomalaiselle yleisölle. Kaikki sisältö ©Copyright McNeil. Kaikki oikeudet pidätetään.

X