Reseptit 19.12.2013

2 x bruschetta

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

8 viipaletta täysjyvämaalaisleipää
tilkka oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi halkaistuna

Lohi-vuohenjuusto:

200 g kylmäsavulohta
150 kg pehmeää vuohenjuustoa
2.5 rkl sitruunamehua
1 tl raastettua sitruunan kuorta
1 dl hienonnettua tilliä
tuoretta mustapippuria

Kirkas sienisalaatti

200 g pieniä herkkusieniä viipaleina
1 salottisipuli hienonnettuna
1 dl ruohosipulia hienonnettuna
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

Herkullinen ilta-tai yöpala syntyy bruschettan tapaan tehdyistä sieni-ja lohileivistä. Tarjoile bruschetat omena-inkivääriglögin kera. Sienileipä on laktoositon.

Valmista bruschetat näin:
1. Valmista ensin täytteet sekoittamalla ainekset keskenään. Anna makujen tasaantua 15–20 minuuttia ja tarkista maku.
2. Paahda maalaisleipäviipaleet pannulla tai uunissa ja sipaise niiden pinnat tilkalla oliiviöljyä ja valkosipulinkynnellä.
3. Lusikoi neljälle bruschetta-leivälle lohivuohenjuusto-täytettä ja lopuille neljälle leivälle kirkasta sienisalaattia.
4. Koristele bruschetat halutessasi tuoreella tillillä ja ruohosipulilla.

Tarjoile omena-inkivääriglögin kera.
 

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi