Reseptit

Amarula-juustokakku

21.5.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

14

Arvostelu

Ainekset

pohja:

200 g Domino-keksejä
50 g sulatettua kevytlevitettä
1-2 dl aprikoosihilloa

täyte:

6 liivatelehteä
kylmää vettä
500 g mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
1 1/2 dl Amarula-likööriä

koristeluun:

mansikoita ja/tai suklaakoristeita

Valmistusohje

Eteläafrikkalainen Amarula-likööri antaa amarula-juustokakkuun mukavan maun.

Murenna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää pehmeä sulatettu kevytlevite ja pyöräytä aineet hyvin sekaisin.

Peitä irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksimuruseos vuokaan. Levitä aprikoosihillo päälle.

Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi turpoamaan.

Mausta tuorejuusto tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa vanilliinikastike vaahdoksi.

Purista liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna puoli desilitraa likööriä lähelle kiehumispistettä ja liuota liivatelehdet likööriin. Sekoita liivateliuos lopun liköörin joukkoon ja lisää liuos ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen muiden täyteaineiden joukkoon.

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Irrota vuoan reunat varovasti ja nosta kakku tarjolle. Koristele kakku maun mukaan mansikoilla ja/tai suklaakoristeilla.

Vihje: Amarula on eteläafrikkalaista kermalikööriä, jota voi käyttää jäätelön ja muiden jälkiruokien kastikkeena tai mausteena.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *