Reseptit

Benedictin munaleivät

26.11.2017 Teksti: TAINA SALOVAARA Kuvat: PAULA KUKKONEN/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Benedictin munat ovat klassisia amerikkalaisia brunssiruokia. Hollandaise-kastikkeella päällystetyt uppomunat tarjotaan pinaatin ja kylmäsavulohen kanssa.

Ainekset

Leivät:

150 g babypinaattia
4 leipäviipaletta
100 g kylmäsavulohta tai savu­kinkkua
4 uppomunaa
4 rkl hollandaisekastiketta
mustapippuria

Hollandaiekastike sauvasekoittimella:

2 huoneenlämpöistä keltuaista
100 g voita
1 rkl sitruunamehua
1/4-1/2 tl suolaa
ripaus cayennepippuria

Uppomunat:

1 l vettä
2 rkl väkiviinaetikkaa
4 kananmunaa
suolaa

Valmistusohje

Aloita uppomunien ja hollanda­isekastikkeen valmistuksella.

Hollandaisekastike:

1. Pane keltuaiset kapeaan sekoi­tuskannuun. Sulata voi ja kaada se kiehuvan kuumana ohuena nauhana keltuaisten joukkoon sauvasekoittimen pyöriessä.

2. Kun kastike on sakeaa, mausta se sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Uppomunat:

1. Kuumenna vesi ja etikka katti­lassa kiehuvaksi. Säädä lämpöä niin, että vesi poreilee rauhalli­sesti.

2. Kypsennä aina 2 munaa kerral­laan. Riko munat kuppeihin. Pyö­räytä vettä niin, että syntyy mal­tillinen pyörre. Valuta munat ku­peista kattilaan.

3. Kypsennä uppomunia 3­5 mi­nuuttia. Kypsennysaika riippuu munien koosta ja halutusta kyp­syysasteesta. Nosta munat pois vedestä reikäkauhalla ja mausta ripauksella suolaa.

Kokoa leivät:

1. Kuumenna pi­naatti öljytilkassa pannulla, mausta suolaripauksella.

2. Paahda leipäviipaleet ja lisää päälle pinaatti sekä kinkku­ tai lohiviipa­leet.

3. Nosta päälle uppomunat ja valuta kastiketta munan päälle. Pyöräytä pinnalle mustapippu­ria myllystä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *