Benedictin munaleivät
Benedictin munat ovat klassisia amerikkalaisia brunssiruokia. Hollandaise-kastikkeella päällystetyt uppomunat tarjotaan pinaatin ja kylmäsavulohen kanssa.
Ainekset
Leivät:
- 150 g babypinaattia
- 4 leipäviipaletta
- 100 g kylmäsavulohta tai savukinkkua
- 4 uppomunaa
- 4 rkl hollandaisekastiketta
- mustapippuria
Hollandaiekastike sauvasekoittimella:
- 2 huoneenlämpöistä keltuaista
- 100 g voita
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/4-1/2 tl suolaa
- ripaus cayennepippuria
Uppomunat:
- 1 l vettä
- 2 rkl väkiviinaetikkaa
- 4 kananmunaa
- suolaa
Valmistusohje
Aloita uppomunien ja hollandaisekastikkeen valmistuksella.
Hollandaisekastike:
1. Pane keltuaiset kapeaan sekoituskannuun. Sulata voi ja kaada se kiehuvan kuumana ohuena nauhana keltuaisten joukkoon sauvasekoittimen pyöriessä.
2. Kun kastike on sakeaa, mausta se sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
Uppomunat:
1. Kuumenna vesi ja etikka kattilassa kiehuvaksi. Säädä lämpöä niin, että vesi poreilee rauhallisesti.
2. Kypsennä aina 2 munaa kerrallaan. Riko munat kuppeihin. Pyöräytä vettä niin, että syntyy maltillinen pyörre. Valuta munat kupeista kattilaan.
3. Kypsennä uppomunia 35 minuuttia. Kypsennysaika riippuu munien koosta ja halutusta kypsyysasteesta. Nosta munat pois vedestä reikäkauhalla ja mausta ripauksella suolaa.
Kokoa leivät:
1. Kuumenna pinaatti öljytilkassa pannulla, mausta suolaripauksella.
2. Paahda leipäviipaleet ja lisää päälle pinaatti sekä kinkku tai lohiviipaleet.
3. Nosta päälle uppomunat ja valuta kastiketta munan päälle. Pyöräytä pinnalle mustapippuria myllystä.
Kommentit
Benedictin munaleipä ohjeessa on virhe. Uppomunan keittoaika ei ole 35 min. Joku, joka ei ole koskaan tehnyt uppomunia, ei välttämättä tajua sitä.
Kommentit
Benedictin munaleipä ohjeessa on virhe. Uppomunan keittoaika ei ole 35 min. Joku, joka ei ole koskaan tehnyt uppomunia, ei välttämättä tajua sitä.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous