Reseptit

Broileri-yrttitahna ja uuniperunaa

Klassisen uuniperunan täytteenä on tällä kertaa yrtein maustettua ranskankermaa ja kypsää broileria. Tuore ananas antaa annokselle viimeisen silauksen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uuniperunat:

  • 4 isoa uuniperunaa
  • 4 arkkia foliopaperia

Broileri-yrttitäyte:

  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 dl tuoretta persiljaa ja basilikaa
  • 100 g tuoretta ananasta pieninä kuutioina
  • suolaa ja mustapippuria
  • ripaus sokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 400 g kypsää broileria

Lisäksi:

  • vihreää salaattia

Valmistusohje

1. Pese ja kuivaa perunat. Pistele perunoiden pintaan haarukalla muutama reikä. Kääri perunat folioon ja kypsennä niitä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä ja kypsiä.

2. Sekoita ranskankerman joukkoon hienonnettu persilja ja basilika sekä ananaskuutiot. Mausta suolalla ja mustapippurilla, ripauksella sokeria sekä sitruunamehulla.

3. Leikkaa kypsiin perunoihin ristiviilto ja purista peruna auki.

4. Lusikoi perunoiden sisälle kastike ja lisää päälle revittyä kypsää broileria. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

Katso myös: Vastustamattomia herkkuja perunasta: uunissa paahdetut rosmariiniperunat, hasselbackan perunat ja luksusmuusi

X