Reseptit

Broileri-yrttitahna ja uuniperunaa

9.4.2014 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

4 isoa uuniperunaa
4 arkkia foliopaperia

täyte:

2 dl ranskankermaa
2 dl tuoretta persiljaa ja basilikaa
100 g tuoretta ananasta pieninä kuutioina
suolaa ja mustapippuria
ripaus sokeria
2 rkl sitruunamehua
400 g kypsää broileria

Lisäksi:

vihreää salaattia

Valmistusohje

Klassisen uuniperunan täytteenä on tällä kertaa yrtein maustettua ranskankermaa ja kypsää broileria. Tuore ananas antaa annokselle viimeisen silauksen.

1. Pese ja kuivaa perunat. Pistele perunoiden pintaan haarukalla muutama reikä. Kääri perunat folioon ja kypsennä niitä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä ja kypsiä.

2. Sekoita ranskankerman joukkoon hienonnettu persilja ja basilika sekä ananaskuutiot. Mausta suolalla ja mustapippurilla, ripauksella sokeria sekä sitruunamehulla.

3. Leikkaa kypsiin perunoihin ristiviilto ja purista peruna auki.

4. Lusikoi perunoiden sisälle kastike ja lisää päälle revittyä kypsää broileria. Tarjoile raikkaan salaatin kera

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *