Cevizli biber eli saksanpähkinä-leipätahna
Saksanpähkinä-leipätahna ei ole liian tulinen herkku, vaan juuri sopivan mausteinen.
Ainekset
- 150 g saksanpähkinöitä
- 3 viipaletta valkoista leipää
- 1-2 rkl paprikajauhetta
- 1/2 tl chilirouhetta
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl tomaattipyreetä
- 1 tl paprikapyreetä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- valkopippuria
- noin 1 dl Kylmää vettä
Valmistusohje
Istanbulin tyyliin valmistettu Cevizli biber eli saksanpähkinä-leipätahna on maultaan mausteinen, mutta ei tulinen.
1. Jauha saksanpähkinät monitoimikoneessa. Lisää paahtoleipä ja valkosipulinkynnet. Pyöräytä tasaiseksi.
2. Siirrä seos kulhoon. Lisää pyreet, mausteet ja öljy. Ohenna seos sopivan notkeaksi vedellä vispilällä vatkaten.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous