Reseptit

Cevizli biber eli saksanpähkinä-leipätahna

Saksanpähkinä-leipätahna ei ole liian tulinen herkku, vaan juuri sopivan mausteinen.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g saksanpähkinöitä
  • 3 viipaletta valkoista leipää
  • 1-2 rkl paprikajauhetta
  • 1/2 tl chilirouhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl tomaattipyreetä
  • 1 tl paprikapyreetä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • valkopippuria
  • noin 1 dl Kylmää vettä

Valmistusohje

Istanbulin tyyliin valmistettu Cevizli biber eli saksanpähkinä-leipätahna on maultaan mausteinen, mutta ei tulinen.

1. Jauha saksanpähkinät monitoimikoneessa. Lisää paahtoleipä ja valkosipulinkynnet. Pyöräytä tasaiseksi.

2. Siirrä seos kulhoon. Lisää pyreet, mausteet ja öljy. Ohenna seos sopivan notkeaksi vedellä vispilällä vatkaten.

X