Reseptit

Cevizli biber eli saksanpähkinä-leipätahna

26.8.2014 Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

150 g saksanpähkinöitä
3 viipaletta valkoista leipää
1-2 rkl paprikajauhetta
1/2 tl chilirouhetta
1 tl juustokuminaa
1 tl tomaattipyreetä
1 tl paprikapyreetä
3 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
valkopippuria
noin 1 dl Kylmää vettä

Valmistusohje

Istanbulin tyyliin valmistettu Cevizli biber eli saksanpähkinä-leipätahna on maultaan mausteinen, mutta ei tulinen.

1. Jauha saksanpähkinät monitoimikoneessa. Lisää paahtoleipä ja valkosipulinkynnet. Pyöräytä tasaiseksi.

2. Siirrä seos kulhoon. Lisää pyreet, mausteet ja öljy. Ohenna seos sopivan notkeaksi vedellä vispilällä vatkaten.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme