Reseptit

Gluteenittomat suklaa-kaurakeksit

11.2.2016 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kaurajauhoista leivotut suklaa-kaurakeksit ovat ihanan mureita. Gluteenittomat keksit sopivat myös keliaakikoille.

Ainekset

150 g voita
1 dl muscovadosokeria
1 dl siirappia
noin 5 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
150 g tummaa suklaata rouhittuna

Valmistusohje

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon siirappi, kuivat aineet ja suklaarouhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Pyöräytä taikinasta palloja, ja nosta ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Litistä palloja hieman.

3. Paista keksejä 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

4. Jäähdytä ennen tarjoilua.

Katso myös:
Amerikkalaiset suklaakeksit, Ruoka.fi
Helpot kaurakeksit, Ruoka.fi
Kahden suklaan keksit, Kotiliesi.fi