
Graavilohta ja mätiä tummalla leivällä
Kalastajan leipä on lastattu salaatilla, graavilohella ja mädillä.
Ainekset
- 6 viipaletta tummaa saaristolaislimppua
- 1 pieni rapea salaatti
- ½ fenkolia
- 1 dl majoneesia
- 1 dl kermaviiliä
- 1 rkl piparjuuritahnaa
- 3 rkl tillisilppua
- 200 g graavilohta
- 2 dl kirjolohen mätiä
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa salaatti ja fenkoli ohuiksi suikaleiksi.
2. Sekoita majoneesi ja kermaviili keskenään. Mausta seos piparjuurella ja tillillä. Sekoita puolet kastikkeesta salaatin sekaan.
3. Voitele leipäviipaleet voilla. Painele jokaiselle leivälle keko salaattia. Levitä päälle lohiviipaleet.
4. Lisää pinnalle lusikallinen kastiketta ja mätiä. Rouhaise päälle pippuria.
Vinkki: Jos et välitä fenkolista, voit korvata sen hienoksi suikaloidulla sellerillä. Tai viipaloi leivälle kylmää keitettyä perunaa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous