Reseptit

Hedelmäinen pähkinäbroileri

Paista broilerin rintafileet luumujen kera ja höystä saksanpähkinöillä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g broilerin rintafileitä
  • 6-8 luumua
  • 1 pieni purjosipuli
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1.5 dl gluteenitonta wokkastiketta (esim. sweet & sour)
  • 50 g saksanpähkinöitä (noin)
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1. Paloittele broilerin rintafileet. Huuhdo ja halkaise luumut ja poista niistä kivet. Leikkaa suuret luumut neljään osaan. Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjosipuli.
2. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää broilerinpalat ja paista joka puolelta kauniin ruskeiksi. Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Vähennä lämpöä ja jatka hauduttamista, kunnes broileri on lähes kypsää.
3. Lisää luumut sekä purjosipuli ja jatka paistamista pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää wok-kastike ja kuumenna seos. Höystä ruoka saksanpähkinöillä ja yrteillä.
4. Tarjoa höyrytettyjen kasvisten ja salaatin kanssa. Voit keittää lisäkkeeksi myös ohrasuurimoita, mutta silloin ruoka ei ole gluteeniton.

X