Reseptit

Helpot mustikkapasteijat

Mustikkapasteijat syntyvät lehtitaikinasta, tuorejuustosta ja mustikoista. Kananmunalla voitelu antaa pasteijoille kauniin paistopinnan.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pkt (500 g) pakastelehtitaikinalevyjä
  • 1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 rkl sokeria
  • ½ sitruunan kuori
  • 250 g mustikoita

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

1. Leikkaa levyt kahteen osaan. Kauli pituudeltaan hieman suuremmiksi.

2. Notkista kulhossa tasaiseksi seokseksi tuorejuusto, sokeri ja sitruunan kuori.

3. Jaa noin ruokalusikallinen seosta jokaiselle taikinalevylle. Jaa päälle mustikat. Sivele vedellä neliöiden kaksi sivua. Taita levyt kolmioksi ja nipistä kiinni. Painele reunat vielä haarukalla.

4. Voitele pasteijat munalla. Paista 225-asteisessa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.

X