
Reseptit
Helpot mustikkapasteijat
Mustikkapasteijat syntyvät lehtitaikinasta, tuorejuustosta ja mustikoista. Kananmunalla voitelu antaa pasteijoille kauniin paistopinnan.
Ainekset
- 1 pkt (500 g) pakastelehtitaikinalevyjä
- 1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
- 3 rkl sokeria
- ½ sitruunan kuori
- 250 g mustikoita
Voiteluun
- 1 kananmuna
Valmistusohje
1. Leikkaa levyt kahteen osaan. Kauli pituudeltaan hieman suuremmiksi.
2. Notkista kulhossa tasaiseksi seokseksi tuorejuusto, sokeri ja sitruunan kuori.
3. Jaa noin ruokalusikallinen seosta jokaiselle taikinalevylle. Jaa päälle mustikat. Sivele vedellä neliöiden kaksi sivua. Taita levyt kolmioksi ja nipistä kiinni. Painele reunat vielä haarukalla.
4. Voitele pasteijat munalla. Paista 225-asteisessa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous