Reseptit

Helppo parsafocaccia

Tämä focaccia on päällystetty parsalla ja aurinkokuiva­tuilla tomaa­teilla. Päälle sopivat myös esimerkiksi kirsikkatomaa­tit ja oliivit.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 dl kädenlämpöistä vettä
  • 25 g hiivaa
  • 6-7 dl durumvehnäjauhoja
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa

Pinnalle:

  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • pari hyppysellistä sormisuolaa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola, oliiviöljy ja sen verran jauhoja, että taikinasta tu­lee melko löysää. Sekoita taikina tasaiseksi, älä vaivaa. Kohota tunti.

2. Kuori parsat, leikkaa sentti pois tyvestä. Keitä 5 minuuttia. Jäähdy­tä parsat kylmässä vedessä, leik­kaa paloiksi. Silppua tomaatit.

3. Levitä taikina suorakaiteen muotoiseksi leiväksi leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota noin 20 minuuttia. Tee taikinaan sor­mella kuoppia sinne tänne. Lisää parsat, tomaatit ja sormisuola. Valuta päälle öljy. Paista leipää 215-­asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes leipä on kauniin ruskea.

X