Reseptit

Höyrytetyt kalapalmikot

Teksti: Nina Sarell ja Senja Jääskeläinen Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g kuhafileetä
  • 300 g lohifileetä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl rouhittua valkopippuria
  • 3 rkl hienonnettua tilliä

makuliemi:

  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 100 g mukulaselleriä
  • 4 dl vettä
  • 2 tl kokonaisia mustapippureita
  • 2 tl merisuolaa
  • 2 rkl valkoviinietikkaa

koristeluun:

  • sitruunalohkoja
  • muutama oksa tuoretta tilliä

Valmistusohje

Höyrytetyt kalapalmikot valmistetaan lohesta ja kuhasta.

1. Leikkaa molemmat kalafileepalat pitkittäin ohuiksi, muutaman sentin paksuisiksi suikaleiksi. Palmikoi suikaleet tasaisesti, kuhaa ja lohta vuorotellen.

2. Mausta kalaletit suolalla, rouhitulla valkopippurilla ja hienonnetulla tillillä.

3. Valmista makuliemi. Kuori porkkana, sipuli ja selleri ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi. Mittaa kaikki ainekset paitsi viinietikka höyryosalla varustettuun kattilaan ja anna liemen kiehua ilman kantta noin 15 minuuttia.

4. Lisää makuliemeen viinietikka. Kiehauta liemi. Nosta palmikot höyrytyslävikköön, sulje kansi tiiviisti ja anna kalojen höyrystyä kypsäksi noin 5-6 minuuttia.

X