Reseptit

Jogurttibroileria ja korianteririisiä intialaisittain

Intialaista keittiötä edustava jogurttibroileri ja riisi maistuvat hyvin omenachutneyn kanssa.

Teksti:
Teija Sopanen
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 broilerin rintafileetä
  • gheetä (kirkastettua voita) tai voita
  • suolaa, mustapippuria
  • 4 rkl korianterin siemeniä
  • kanelitanko
  • 2 rkl kardemumman siemenkotia kuorineen
  • 4 dl turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
  • (kanaliemikuutio tai kanafondia)

korianteririisi:

  • basmatiriisiä
  • suolaa
  • tuoretta korianteria
  • voita

Valmistusohje

Tällä ohjeella valmistat jogurttibroileria ja korianteririisiä intialaisittain.

Valmista mausteseos murskaamalla – ei jauhamalla – mausteet huhmaressa, teholaitteessa tai millä ikinä ne saat karkeaksi rouheeksi. Lisää pippuri ja suola. Seoksesta tulee huumaava tuoksu, joka herauttaa vedet kielelle. Kääntele kanan palat seoksessa.

Paista ruskeiksi pannulla voissa, asettele uunivuokaan. Lisää jogurtti, jotta mausteet irtoavat pannusta. Jos mausterouhetta jää jäljelle, hupsauta se kastikkeen joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa kanaliemikuutiota tai fondia ja muutama tilkka vettä. Kiehauta ja kaada vuokaan kananrintojen peitteeksi. Paistele 175 asteessa kunnes kypsyvät.

”Oikea kana” tarvitsee puolisen tuntia, broileri ehkä vähemmän. Varo paistamasta liikaa, ettei liha sitkisty. Kun kanat ovat kypsät, käännä lämpö pois, mutta jätä ruoka uuniin, kunnes riisi on keitetty.

Huuhtele riisi pariin kertaan, keitä se ohjeen mukaan, lisää joukkoon silputtu tuore korianteri ja reilusti voita.

Ruoan lisukkeina maistuu omenachutney.

X