Reseptit

Juhlava rapukeitto ranskalaisittain

4.10.2013 Teksti: Leena Valta Kuvat: Colourbox.com

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

1 kg pakasterapuja (16–22 kpl)
1 porkkana
pala (40 g) fenkolia
2 oksaa timjamia
2 oksaa persiljaa
1 sipuli
1 rkl tomaattipyreetä
1 dl valkoviiniä
kalalientä (esim. Knorr)
2 dl ruokakermaa (rasvaa 7 %)
2 rkl hummerifondia
1 tl sahramia (0,5 - 1 tl)
1 rkl sitruunamehua
1 tl cayennepippuria (noin)
1 rkl vaaleaa suurustetta (esim. Maizena)
1 rkl margariinia (rasvaa 60 %)
3 rkl ruohosipulisilppua

Valmistusohje

Juhlava rapukeitto sopii tarjottavaksi esimerkiksi leipätikkujen kanssa viikonloppuaterialla. Rapukeitto on myös herkullinen ja juhlava alkuruoka vaikkapa uuden vuoden juhliin. 

1. Sulata ja kuori ravut. Säästä pyrstöt valmiisiin keittoannoksiin. Hyödynnä kuoret ja sakset keittoliemessä
2. Kuullota silputut kasvikset ja tomaattipyree öljyssä kattilassa. Lisää ravunkuoret, yrtit, valkoviini ja sen verran kalalientä, että ainekset juuri peittyvät. Hauduta lientä kannen alla 20 minuuttia.
3. Siivilöi liemi toiseen kattilaan. Lisää ruokakerma ja hummerifondi, mausta sahramilla, sitruunamehulla ja cayennepippurilla. Keitä muutamia minuutteja. Suurusta keitto vaalealla suurusteella, keitä pari minuuttia ja viimeistele margariininokareella.
4. Jaa ravunpyrstöt lautasille, kaada päälle kuuma keitto ja ripottele pinnalle ruohosipulia.

Vinkkejä rapukeiton valmistukseen: 

  • Voit valmistaa ranskalaisen rapukeiton suolaliemeen säilötyistä, valutetuista ja mahdollisimman kuivaksi puristetuista jokiravunpyrstöistä ja koristella keiton isoilla katkaravuilla kuten kuvassa.
  • Mausta juhlava rapukeitto aikuiseen makuun sitruunamehun sijaan tilkalla konjakkia.

Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *