6.4.2012

Juustofondue

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

400 g gruyèrejuustoa
200 g punaleimaista emmentaljuustoraastetta
1 valkosipulinkynsi
3 dl valkoviiniä tai omenamehua
1 rkl maissitärkkelysjauhoja
2 rkl kirsikkaviinaa, calvadosta tai sitruunamehua
ripaus rouhittua mustapippuria
ripaus muskottipähkinää

Lisäksi esimerkiksi

Maalaisleipäkuutioita tai paahdettuja crostineita
Isoja kapriksia tai marinoituja oliiveja
herkkusieniä
Ohuita savukinkkurullia
Kasvispaloja esim. parsa- tai kukkakaalia, retiisejä, sellerinvarsia
Päärynä- ja omenaviipaleita

Valmistusohje

1. Raasta juustot hienoksi raasteeksi. Kuori valkosipulinkynsi, halkaise ja hiero niillä padan tai kattilan sisäpuoli kauttaaltaan.

2. Kuumenna valkoviini kiehumispisteeseen ja lisää joukkoon juustoraastetta pienissä erissä. Sekoita puukauhalla, kunnes juusto on täysin sulanut. Lisää seuraava juustoerä vasta, kun seos on tasaista.

3. Sekoita maissitärkkelysjauhot alkoholiin tai sitruunamehuun ja valuta seos sulaneeseen juustomassaan samalla sekoittaen. Tämä estää juuston rasvan erottumasta niin helposti.

4. Mausta seos pippurilla ja muskottipähkinällä. Pidä juustomassa lämpimänä ruokailun ajan sprii- tai kynttiläliekin päällä.

Vinkki: Varaa jokaiselle ruokailijalle pöytään pitkävartinen haarukka, jolla ruokapaloja pyöräytetään juustomassassa padan pohjan kautta, jotta juustokastike ei pala pohjaan.

 

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi