Reseptit

Kalamureke ja munakastike

Kalamureke maistuu munakastikkeen, keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa lounaspöydässä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g haukifileetä
  • 2 dl maitoa tai ruokakermaa (rasvaa 7 %)
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 muna
  • 150 g pakastepinaattia tai kiehautettuja, hienonnettuja pinaatin- tai nokkosenlehtiä
  • 1 nippu tilliä
  • 2 tl mineraalisuolaa
  • rouhittua valkopippuria

Vuokaan

  • margariinia
  • korppujauhetta

Munakastike

  • 5 dl maitoa
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • mineraalisuolaa ja rouhittua valkopippuria
  • 4 keitettyä munaa
  • 1 nippu ruohosipulia

Valmistusohje

Jauha kalafileet monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa hienoksi. Lisää neste, perunajauhot, muna, sulatettu pakastepinaatti tai hienonnetut pinaatin- tai nokkosenlehdet, hienonnettu tilli, mineraalisuola sekä valkopippuria maun mukaan ja pyöräytä tasaiseksi taikinaksi.

Voitele ja korppujauhota vuoka. Levitä murekeseos vuokaan ja peitä vuoka foliolla.

Kypsennä 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan.

Tee murekkeen kypsyessä kastike. Vatkaa maito ja vehnäjauhot pinnoitetussa kattilassa tasaiseksi seokseksi. Kuumenna koko ajan hämmentäen kiehumispisteeseen. Keitä kastiketta 5–10 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Mausta kastike maun mukaan mineraalisuolalla ja valkopippurilla. Kuori ja hienonna munat. Hienonna ruohosipuli. Lisää munat ja ruohosipuli kastikkeen joukkoon.

Tarjoa mureke keitettyjen perunoiden, munakastikkeen ja salaatin kanssa.

X