Reseptit

Kalaperunat (Fish and Chips)

Kalaperunat huokuvat englantilaisen katuruoan perinnettä. Grilliannoksen resepti on vieläpä yksinkertainen: pellillä paistetut kalapuikot yhdistetään ranskanperunoihin ja kastikkeeseen.

Teksti:
Anna Muurinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 iso pkt pellillä paistettuja kalapuikkoja
  • 1 iso ps pakastettuja ranskanperunoita
  • 2-3 porkkanaa suikaleina
  • 2-3 varsisellerin vartta paloina
  • 1 kerä lehtisalaattia

Kastike 1:

  • 2 tlk kevytranskankermaa
  • ½-1 dl makeaa chilikastiketta

Kastike 2:

  • 2 tlk kevytranskankermaa
  • 1 dl kevytmajoneesia
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • sitruunamehua
  • suolaa
  • valkopippuria

Valmistusohje

Sekoita kastikkeiden ainekset keskenään ja nosta kastikkeet kylmään odottamaan.

Kypsennä kalapuikot uunin keskiosassa 200 asteessa hyvissä ajoin ennen tarjoamista niin, että ne ehtivät jäähtyä hiukan. Kypsymisaika on noin 30 minuuttia.

Kypsennä seuraavaksi ranskanperunat pakkauksen ohjeen mukaan.

Tee paperista (sanomalehti + voipaperi) tötteröitä, joista voit tarjota kalaperunasi.

Laita jokaiseen tötteröön ensin salaatinlehti, sen jälkeen varsisellerisuikale lehtineen ja pari porkkanasuikaletta. Lisää 2 jäähtynyttä kalapuikkoa ja kuumia ranskalaisia. Tarjoa kastikkeiden kanssa.

X