Reseptit

Kalapuikot ja tartarkastike

Kalapuikoista ja tartarkastikkeesta syntyy maittava ateria. Tarjoile niiden lisäksi vielä raikasta salaattia.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g kuitupitoisia kalapuikkoja

Kastike

  • 1 sipuli
  • tilliä ja persiljaa
  • 1 dl kevytmajoneesia
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 dl sinappikurkkusalaattia
  • mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Tee ensin kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli ja persilja. Sekoita keskenään kaikki kastikeaineet ja mausta kastike maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla.

Levitä kalapuikot leivinpaperin päälle pellille. Paista niitä 225 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat ruskeita ja rapeita.

Tarjoa kalapuikot keitettyjen perunoiden, salaatin ja tartarkastikkeen kanssa.

X