Reseptit

Kanelikierre vuoassa

Kiepauta korvapuustit vaihteeksi meheväksi vuokapullaksi. Täytteeseen saat uutta jujua, kun korvaat valkoisen sokerin ruskealla ja kanelin piparkakkumausteella. Tästä kanelikierrepullan reseptistä tulee 2 pientä vuokapullaa (halkaisija 20 cm).

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl maitoa tai vettä
  • 1 pala tuorehiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 dl sokeria
  • 1.5 tl kardemummaa
  • 1 kananmuna
  • 15 dl vehnäjauhoja
  • 150 g voita sulatettuna
  • täyte:
  • 100 g pehmeää voita
  • 1.5 dl tummaa sokeria (fariini tai muscovado)
  • 2 tl piparkakkumaustetta

vuokien voiteluun:

  • nokare voita

Pullien voiteluun:

  • 1 1 kananmuna (tai 2 rkl neitsyt kookosöljyä)

Valmistusohje

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Vispilöi ainekset sekaisin. Lisää noin puolet jauhoista ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja sulatettu voi käsin vaivaten kunnes taikina irtoaa käsistä. Älä kuitenkaan lisää jauhoja liikaa, ettei taikinasta tule kova.

2. Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Voitele vuoat voilla.

3. Vaivaa ilmakuplat pois ja kauli taikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä puolikkaan levyn päälle voi, tumma sokeri ja piparkakkumauste. Taita levy kahtia ja painele puolikkaita hieman yhteen.

4. Leikkaa taitetusta levystä 3–4 cm levyisiä nauhoja ja pyöritä ne spiraalille. Asettele spiraalit vuokiin uuteen spiraaliin. Kohota vuokapullia noin 15 minuuttia,
voitele kananmunalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

X