Reseptit

Karitsankare ja sitruunabataatit

Karitsankare on helppo kypsentää grillissä. Lopputulos on maukas ja punertava, kunhan liha saa tekeytyä rauhassa grillauksen jälkeen. Kokeile bataattien lisäksi lisukkeena myös grillattuja vesimeloniviipaleita.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl silputtua timjamia
  • 1 rkl silputtua rosmariinia
  • 1/2 tl savupaprikaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl pippuria
  • 3 rkl öljyä
  • 800 g karitsan kyljysriviä

Bataatit:

  • 2 pientä bataattia
  • 1 rkl sitruunarypsiöljyä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • sormisuolaa
  • 50 g pistaasipähkinöitä

Valmistusohje

1. Sekoita valkosipulimurska, yrtit ja mausteet öljyyn. Pane liha muovipussiin, kaada päälle öljy. Sido pussi kiinni. Puristele pussia niin, että öljy leviää kaikkialle. Anna lihan maustua 1 vrk.

2. Pese bataatit juuresharjalla ja leikkaa ne lohkoiksi. Pane lohkot kulhoon, lisää joukkoon öljy, kuoriraaste ja sormisuola. Kääntele mausteöljy lohkoihin. Rouhi pähkinät.

3. Kuumenna grilli 250-asteiseksi. Grillaa kyljysrivit kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Vähennä vähän lämpöä ja nosta liha ritilän päälle epäsuoraan lämpöön jälkikypsymään 15–20 minuutiksi. Kääri karee folioon ja anna tasaantua 10 minuuttia ennen viipalointia. Lihan tekeytyessä grillaa bataatit kauniin ruskeiksi. Nosta tarjoiluastiaan ja ripottele bataattien pinnalle pistaasirouhe.

X