![](https://anna.fi/awpo/img/2023/07/karviaispiirakka.jpg?s=1ccb9fb6febe3d2ac396bca35db6d28e&fit=crop)
Karviaispiiras
Karviaispiiras tehdään keittämällä marjat ensin hilloksi. Hillon alla on valmista vaniljakreemiä. Jos pensaista vielä löytyy karviaisia, lisää niitä piirakan somisteeksi. Talvella piirakan voi tehdä pakastekarviaisista.
Ainekset
Karviaispiiras, pohja
- 100 g voita (huoneenlämpöistä)
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl sokeria
- 1 keltuainen
Täyte
- 1 prk (200 g) paistonkestävää vaniljakreemiä
- 6 dl karviaismarjoja
- 125 g hillo-marmeladisokeria
- 2 rkl sitruunamehua
Pinnalle
- 1/2 dl mantelilastuja
Valmistusohje
Karviaispiiras tehdään helposti näin:
1. Tee ensin karviaishilloke. Nypi karviaisista pois kannat. Laita marjat ja tilkka vettä kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää sokeri ja keitä hilloa n. 10 minuuttia. Mausta hillo sitruunamehulla ja anna jäähtyä haaleaksi.
2. Sekoita pehmeään voihin kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja keltuainen. Peitä irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Painele taikina jauho- tetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle vaniljakreemi ja karviaishillo.
3. Paista karviaispiiras 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Paahda mantelilastut kauniin ruskeiksi kuivalla pannulla ja lisää ne piirakan koristeeksi.
Katso myös: Karviaispiirakka
Katso myös Kotiliesi.fi: Karviaiskiisseli
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous