Reseptit

Karviaispiiras

Karviaispiiras tehdään keittämällä marjat ensin hilloksi. Hillon alla on valmista vaniljakreemiä. Jos pensaista vielä löytyy karviaisia, lisää niitä piirakan somisteeksi. Talvella piirakan voi tehdä pakastekarviaisista.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karviaispiiras, pohja

  • 100 g voita (huoneenlämpöistä)
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 keltuainen

Täyte

  • 1 prk (200 g) paistonkestävää vaniljakreemiä
  • 6 dl karviaismarjoja
  • 125 g hillo-marmeladisokeria
  • 2 rkl sitruunamehua

Pinnalle

  • 1/2 dl mantelilastuja

Valmistusohje

Karviaispiiras tehdään helposti näin:

1. Tee ensin karviaishilloke. Nypi karviaisista pois kannat. Laita marjat ja tilkka vettä kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää sokeri ja keitä hilloa n. 10 minuuttia. Mausta hillo sitruunamehulla ja anna jäähtyä haaleaksi.

2. Sekoita pehmeään voihin kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja keltuainen. Peitä irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Painele taikina jauho- tetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle vaniljakreemi ja karviaishillo.

3. Paista karviaispiiras 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Paahda mantelilastut kauniin ruskeiksi kuivalla pannulla ja lisää ne piirakan koristeeksi.

Katso myös: Karviaispiirakka

Katso myös Kotiliesi.fi: Karviaiskiisseli

X