Reseptit

Katajakalja

Katajakalja valmistuu muutamassa päivässä. Odotus kuitenkin kannattaa, sillä tämä juoma sopii täydellisesti rentoihin koti-iltoihin.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 0.5 l pieniä, tuoreita katajanoksia
  • 4 dl kaljamaltaita
  • 3 dl sokeria
  • 10 l vettä
  • 1 tl hiivaa

Valmistusohje

Levitä sangon pohjalle huuhdotut katajanoksat. Sekoita keskenään maltaat ja sokeri. Kaada seos katajanoksien päälle sankoon.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada se sangossa olevien aineiden päälle. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Peitä sanko ja anna jäähtyä. Ota pieni tilkka kaljaa ja liuota hiiva siihen. Lisää hiiva huoneenlämpöisen kaljan joukkoon.

Anna kaljan käydä seuraavaan päivään. Siivilöi ja pullota.

Säilytä kalja viileässä. Se on valmista juotavaksi muutaman vuorokauden kuluttua.

X