Reseptit

Kermainen savumuikkukeitto

26.10.2014 Teksti: Jouni Flinkkilä Kuvat: Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kielenvievä kalakeitto tehdään savustetuista muikuista.

Ainekset

1 kg perunoita
400 g porkkanoita
400 dl sipulia
400 dl lanttua
tilliä
100 g voita
suolaa
laakerinlehtiä
maustepippuria
vettä
(kalaliemijauhetta)
1 l ruokakermaa
1 kg muikkuja

Valmistusohje

1. Sulata voi padassa. Lisää pataan pilkotut lantut, porkkanat ja sipulit. Freesataan kevyesti 10 minuuttia. Lisätään laakerin lehdet ja maustepippuri. Freesataan vielä hetki, minkä jälkeen lisätään vettä niin, että juurekset peittyvät. Kiehauta ja lisää perunat, tarkista nesteen määrä.

2. Kiehauta kypsäksi ja tarkasta maku suolalla ja kalaliemellä. Muista maustaessa muikkujen oma suolaisuuspohja. Lisätään savustetut muikut kokonaisina. Kiehautetaan ja lopuksi lisätään hakattu tilli ja kerma.

3. Tarkista maku ja tarjoile paahdetun ruisleivän ja voin kera. Hyvän maun antaa myös sulatejuuston lisäys kerman kera.