Reseptit

Kermainen savumuikkukeitto

Kielenvievä kalakeitto tehdään savustetuista muikuista.

Teksti:
Jouni Flinkkilä
Kuvat:
Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg perunoita
  • 400 g porkkanoita
  • 400 dl sipulia
  • 400 dl lanttua
  • tilliä
  • 100 g voita
  • suolaa
  • laakerinlehtiä
  • maustepippuria
  • vettä
  • (kalaliemijauhetta)
  • 1 l ruokakermaa
  • 1 kg muikkuja

Valmistusohje

1. Sulata voi padassa. Lisää pataan pilkotut lantut, porkkanat ja sipulit. Freesataan kevyesti 10 minuuttia. Lisätään laakerin lehdet ja maustepippuri. Freesataan vielä hetki, minkä jälkeen lisätään vettä niin, että juurekset peittyvät. Kiehauta ja lisää perunat, tarkista nesteen määrä.

2. Kiehauta kypsäksi ja tarkasta maku suolalla ja kalaliemellä. Muista maustaessa muikkujen oma suolaisuuspohja. Lisätään savustetut muikut kokonaisina. Kiehautetaan ja lopuksi lisätään hakattu tilli ja kerma.

3. Tarkista maku ja tarjoile paahdetun ruisleivän ja voin kera. Hyvän maun antaa myös sulatejuuston lisäys kerman kera.

X