Reseptit

Kesäkurpitsa-kirsikkatomaattivartaat ja jogurttikastike

Grillaa kesäkurpitsa-kirsikkatomaattivartaat tai paista niitä pannulla öljyssä, kunnes kasvikset pehmenevät ja saavat hiukan väriä.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kesäkurpitsaa
  • kirsikkatomaatteja

marinadi:

  • 1 dl öljyä
  • 3 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • 2 tl hunajaa
  • ½ sitruunan tai 1 limetin mehu

kastike:

  • 3 dl maustamatonta jogurttia
  • ½ tuoretta kurkkua
  • ½ nippua tuoretta korianteria tai persiljaa
  • ½ sitruunan tai 1 limetin mehu
  • ripaus mineraalisuolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään. Paloittele kesäkurpista ja pujottele vartaisiin vuorotellen kesäkurpitsapaloja ja kirsikkatomaatteja. Laita vartaat sen jälkeen marinadiin maustumaan 15 minuutiksi.

Valmista kastike sekoittamalla jogurtin joukkoon raastettu ja valutettu kurkku,hienonnettu korianteri tai persilja sekä sitruunan tai limetin mehu. Mausta kastike maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

Grillaa vartaat tai paista niitä pannulla öljyssä, kunnes kasvikset pehmenevät ja saavat hiukan väriä. Tarjoa kastikkeen ja salaatin kanssa.

X