Reseptit

Kotitekoinen ricottajuusto

3.8.2012 Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Kotitekoinen ricottajuusto sopii vaikka juhlapöydän tarjottavaksi. Herkuttele sellaisenaan, sipaise leivän päälle tai tarjoa osana alkupalalautasta.

Ainekset

8 dl täysmaitoa
2 dl kuohukermaa
ripaus suolaa
2 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

Kiehauta kattilassa maito, kerma ja suola samalla koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon sitruunamehu.  Vähennä lämpöä ja keitä seosta kaksi minuuttia. Siirrä kattila liedeltä ja anna seistä 5 minuuttia.

Kaada seos sideharsolla vuorattuun siivilään ja anna valua huoneenlämmössä tunnin ajan. Nosta seos viileään ja tarjoile valmiin ricotan tavoin.

Vinkki! Sipaise paistettua ricottajuustoa tuoreen leivän päälle tai nauti sitä antipastolautasella. Mausta oman maun mukaan.

Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *