Reseptit

Kuhatempura ja kuorrutetut kasvikset

Hampanimelä kastike kruunaa lautaselle asetetun kuhatempuran ja kuorutetut kasvikset.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

uppopaistoon:

  • 6 dl oliivi-, avokado- tai rypsiöljyä
  • wokki tai korkeareunainen kattila

kuhatempuraan:

  • 800 g kuhaa fileoituna
  • 1 rkl ruohosipulisilppua
  • 1 rkl tillisilppua
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl omenaviinietikkaa tai sakeviiniä
  • 0.5 tl sokeria

tempurataikinaan:

  • 1 munankeltuainen tai kokonainen pieni muna
  • 2 dl kylmää vettä, kivennäisvettä tai olutta
  • 1.5 dl vehnäjauhoja

kuorrutetut kasvikset:

  • 1 kukka- tai parsakaali nuppuina
  • 1 munanvalkuainen tai pieni kokonainen muna
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 tl soijakastiketta

hapanimelään kastikkeeseen:

  • 0.5 dl sokeria
  • 0.5 dl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 dl ketsuppia tai tomaattisurvosta
  • 1 dl vettä tai omenamehua
  • ripaus chiliä ja hiukan inkivääriä

Valmistusohje

Kuhatempura ja kuorrutetut kasvikset tarjoillaan hapanimelän kastikkeen kanssa.

Kuhatempura: Leikkaa kala fileiksi ja poista kylkiruoto fileen paksumman osan keskeltä kiilaviillolla. Leikkaa fileet noin kolmen sentin levyisiksi paloiksi. Levitä mausteet kalapalojen joukkoon ja anna kalan maustua sillä aikaa kun valmistat kuorrutustaikinan. Sekoita taikina kevyesti, jauhokokkareita saa jäädä taikinaan.

Kuumenna öljy padassa tai kattilassa. Kokeile kuumuutta leipäpalalla, nopeasti rapeaksi paahtuva pala ilmoittaa öljyn olevan oikeassa lämpötilassa. Kasta kalapalat yksitellen tempurataikinaan. Siirrä heti öljyyn. Lisää kalaa sen verran, että palat pääsevät kellumaan toisiinsa tarttumatta. Anna kalapalojen paahtua kullankeltaisiksi, ota pois pihdeillä tai reikäkauhalla ja nosta paperin päälle valumaan.

Kuorrutetut kasvikset: Irrota kaalin nuput. Vatkaa valkuainen tai pieni muna haarukalla kevyeksi vaahdoksi, sekoita joukkoon seesaminsiemenet ja soijakastike. Kasta kasvikset vaahtoon yksitellen. Uppopaista öljyssä rapeiksi.

Hapanimelä kastike: Mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta. Sekoita sileäksi. Tarjoa kastike joko kuumana tai viileänä.

X