11.11.2017

Kurpitsapiirakka

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Klassinen kur­pitsapiirakka eli Pumpkin Pie on talven ehdoton herkkuleivon­ nainen. Herkullisuutta lisää mascarpone­ kermakuorrutus.

Ainekset

100 g voita
2 dl sokeria
3 1/2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 kananmuna

Täyte:

3 kananmunaa
400 g soseutettua kurpitsaa
ripaus suolaa
2 tl piparkakkumaustetta
400 g kondensoitua maitoa

Tarjoiluun:

2 dl kuohukermaa
1 prk (250 g) mascarpone-tuorejuustoa
3 rkl sokeria
1/2 tl kanelia

Valmistusohje

1. Mittaa kulhoon voi, sokeri, vehnäjauhot ja suola. Nypi seos käsin tasaiseksi taikinaksi. Sekoita lopuksi joukkoon kananmuna. Painele taikina käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoilla (vuoan halkaisija noin 24 cm). Anna jähmettyä jääkaapissa 30 minuuttia.

2. Vispilöi kulhossa munien rakenne rikki, sekoita joukkoon kurpitsasose ja mausteet sekä kondensoitu maito. Kaada täyte piirakkavuokaan.

3. Paista 200 asteessa ensin 15 minuuttia, laske lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua.

4. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja kääntele varovasti joukkoon mascarpone. Mausta sokerilla ja kanelilla. Tarjoile kurpitsapiirakka kanelikermavaahdon kera.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi