Kurpitsapiirakka
Klassinen kurpitsapiirakka eli Pumpkin Pie on talven ehdoton herkkuleivonnainen. Herkullisuutta lisää mascarpone-kermakuorrutus.
Ainekset
- 100 g voita
- 2 dl sokeria
- 3 1/2 dl täysjyvävehnäjauhoja
- 1/2 tl suolaa
- 1 kananmuna
Täyte:
- 3 kananmunaa
- 400 g soseutettua kurpitsaa
- ripaus suolaa
- 2 tl piparkakkumaustetta
- 400 g kondensoitua maitoa
Tarjoiluun:
- 2 dl kuohukermaa
- 1 prk (250 g) mascarpone-tuorejuustoa
- 3 rkl sokeria
- 1/2 tl kanelia
Valmistusohje
1. Mittaa kulhoon voi, sokeri, vehnäjauhot ja suola. Nypi seos käsin tasaiseksi taikinaksi. Sekoita lopuksi joukkoon kananmuna. Painele taikina käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoilla (vuoan halkaisija noin 24 cm). Anna jähmettyä jääkaapissa 30 minuuttia.
2. Vispilöi kulhossa munien rakenne rikki, sekoita joukkoon kurpitsasose ja mausteet sekä kondensoitu maito. Kaada täyte piirakkavuokaan.
3. Paista 200 asteessa ensin 15 minuuttia, laske lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua.
4. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja kääntele varovasti joukkoon mascarpone. Mausta sokerilla ja kanelilla. Tarjoile kurpitsapiirakka kanelikermavaahdon kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous