Kylmä herne-kurkkukeitto
Herne-kurkkukeitto hurmaa hempeän vihreällä värillään. Kylmä keitto sopii paitsi pääsiäisaterialle myös lämpimiin kevät- ja kesäpäiviin lounaaksi.
Ainekset
Herne-kurkkukeitto:
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1 sipuli hienonnettuna
- 400 g pakasteherneitä
- 1 pieni kurkku paloiteltuna
- 2 1/2 dl vettä
- 1/4 tl cayennepippuria
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 rkl hunajaa
Lisäksi:
- 100 g fetajuustoa
- 1 dl tuoretta minttua
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota valkosipuli ja sipuli pehmeiksi. Jäähdytä.
2. Mittaa blenderin tai tehosekoittimen kulhoon herneet, kurkku, vesi ja mausteet sekä kuullotetut sipulit. Sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä niin, että keitosta tulee sopivan paksua. Anna maun tasaantua vartin verran jääkaapissa.
3. Jaa keitto kulhoihin ja murenna päälle fetajuustoa.
4. Viimeistele tuoreella mintulla ja mustapippurilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous