Reseptit

Kylmä herne-kurkkukeitto

Herne-kurkkukeitto hurmaa hempeän vihreällä värillään. Kylmä keitto sopii paitsi pääsiäisaterialle myös lämpimiin kevät- ja kesäpäiviin lounaaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Nieminen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Herne-kurkkukeitto:

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 400 g pakasteherneitä
  • 1 pieni kurkku paloiteltuna
  • 2 1/2 dl vettä
  • 1/4 tl cayennepippuria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 rkl hunajaa

Lisäksi:

  • 100 g fetajuustoa
  • 1 dl tuoretta minttua
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota valkosipuli ja sipuli pehmeiksi. Jäähdytä.

2. Mittaa blenderin tai tehosekoittimen kulhoon herneet, kurkku, vesi ja mausteet sekä kuullotetut sipulit. Sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä niin, että keitosta tulee sopivan paksua. Anna maun tasaantua vartin verran jääkaapissa.

3. Jaa keitto kulhoihin ja murenna päälle fetajuustoa.

4. Viimeistele tuoreella mintulla ja mustapippurilla.

X