Reseptit

Lammastagine

Kokeile lammastaginen kaveriksi sitruunalla maustettua couscousia.

Teksti:
Katri Schröder

Hedelmäisessä lammastaginessa on makua ja meininkiä. Kuivatut aprikoosit ja luumut sekä sitruuna tuovat ruokaan oman herkullisen lisän.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g luutonta karitsan paistia
  • 2 sipulia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl korianterin siemeniä
  • 2 tl kuminan siemeniä
  • 1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
  • ripaus suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 4 dl vettä
  • 10–12 kivetöntä luumua

Lisäksi

  • couscousia
  • korianteria

Valmistusohje

1. Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista lihat sipulin kanssa taginepadassa. Paras lämmönlähde on kaasuliesi, mutta tavallinen liesikin käy. Aseta tällöin kolikko liedelle padan alle, jotta pata ei kuumene liikaa ja hajoa.

2. Jauha korianterin- ja kuminansiemenet morttelissa. Lisää ne pataan raastetun inkiväärin, suolan ja pippurin kanssa. Hauduta pataa kannen alla miedolla lämmöllä 15 minuuttia.

3. Lisää ensin 1 dl vettä ja jatka hauduttamista 15 minuuttia. Lisää loput vesi ja luumut. Hauduta vielä noin 45 minuuttia miedolla lämmöllä. Murskaa lopuksi joukkoon yksi valkosipulinkynsi. Tarkista maku.

4. Viiimeistele pata hienonnetulla tuoreella korianterilla. Lisäkkeeksi sopii sitruunalla maustettu couscous.

X