Lohta saltimbocca ja perunakaprismurskaa
Reseptit

Lohta saltimbocca ja perunakaprismurskaa

Lohi-saltimbocca on herkullinen muunnos italialaisesta klassikkoruoasta.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g lohifileetä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 8 lehteä salviaa
  • 4 ohutta viipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • yhden sitruunan mehu

Kapris-perunamurska:

  • 600 g jauhoisia perunoita kuorittuina
  • vettä
  • suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 3 rkl kapriksia
  • 1 sitruuna lohkoina

Valmistusohje

Paahda sitruunan puolikkaita kuumalla paistinpannulla leikkuupinta alaspäin 1–2 minuuttia tai kunnes pinta karamellisoituu kauniin ruskeaksi. Paahdettu sitruunamehu toimii
loistavasti lohta saltimbocca -annoksessa kastikkeena.

Lohta saltimbocca ja perunakaprismurskaa

1. Leikkaa lohifileestä neljä yhtä suurta annospalaa. Mausta lohipalat suolalla ja mustapippurilla. Asettele paloille salvianlehdet ja kääri ympärille kinkkuviipaleet.
2. Nosta palat leivinpaperilla peitetylle uunipellille tai uunivuokaan. Purista paloille vielä sitruunamehu ja paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
3. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja anna perunoiden höyrytä kuiviksi.
4. Murskaa perunat karkeaksi muusiksi perunasurvimella ja sekoita joukkoon oliiviöljy, persilja ja kaprikset. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa ripauksella suolaa. Tarjoa lohipalat kapris-perunamurskan ja sitruunalohkojen kera.

X