Reseptit

Merileväkaviaarisuupalat

13.4.2019 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Zakuska on runsas venäläinen alkupalapöytä. Sellaiseen sopivat muun muassa vegaanisella merileväkaviaarilla täytetyt ruissipsit.

Ainekset

Merileväkaviaarisuupalat:

1 prk (170 g) Caviart-merilevä- valmistetta
2 etikkapunajuurta
200 g ruokafraichea (kasvirasvavalmiste)
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
20 ruissipsiä
2 rkl raastettua piparjuurta

Valmistusohje

1. Valuta merilevävalmiste kuivemmaksi siivilässä. Silppua punajuuret hyvin pieniksi paloiksi. Sekoita punajuurisilppu ja osa valutetusta merileväkaviaarista ruokafraicheen. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

2. Lusikoi täyte juuri ennen tarjoamista ruissipsien päälle. Lisää pinnalle merileväkaviaaria ja raastettua piparjuurta.