puolukka-omena-raakapuuro
Reseptit

Omena-puolukka-raakapuuro

Raakapuuron pinnalle sopii tuoreet puolukat ja omena tai lusikallinen omena-puolukkahilloa.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl maitoa
  • 3 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 dl tattarihiutaleita
  • 1 omena raastettuna
  • 3 dl tuoreita puolukoita
  • 0,5 tl kanelia
  • 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 dl manteleita rouhittuina
  • hunajaa maun mukaan

Valmistusohje

1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi seokseksi.

2. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.

3. Annostele raakapuuro kulhoihin ja ripottele pinnalle vielä muutama puolukka ja rouhittuja manteleita.

4. Raakapuuron voi hyvin tehdä edellisiltana, niin seuraavan aamun aamupala on syömistä vaille valmis.

X