Reseptit

One pot -rapupasta

One pot on pastaruoka, jossa pasta ja kastikeainekset valmistuvat yhdessä ja samassa paistokasarissa. Hummerikastike tuo lisämakua merelliseen annokseen.

Teksti:
KATRI SCHRÖDER
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

One pot meal on nimensä mukaan ruoka, joka valmistuu yhdessä ainoassa astiassa. Kokosimme kuusi arkiruoanlaittoa helpottavaa yhden vuoan ruokaa.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 prk (400 g) tomaatti-chilipastakastiketta
  • 1 prk (400/240 g) säilykekirsikkatomaatteja
  • 2 rkl hummerifondia
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 300 g pastaa, esim fettuccinea
  • 6 dl vettä
  • 200 g sulatettuja katkaravunpyrstöjä
  • 1 ps (80 g) babypinaattia

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita ensin öljyssä 3–4 minuuttia isossa, kannellisessa paistokasarissa.

2. Lisää pastakastike, kirsikkatomaatit liemineen ja hummerifondi ja mausteet. Nosta päälle keittämättömät pastat ja kaada vesi päälle.

3. Peitä kannella ja keitä noin 8 minuuttia. Sekoittele muutaman kerran kypsennyksen aikana.

4. Lisää sulatetut ja valutetut katkaravut ja pinaatinlehdet. Keitä vielä muutama minuutti, kunnes katkaravut lämpenevät ja pasta on sopivan kypsää.

X