Reseptit

Paahdettu papu-bataatti-fetasalaatti

Paahdetussa papu­-bataatti­salaatissa on pohjoisafrik­kalainen maku­maailma.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 iso bataatti
  • 2 rkl oliivöljyä
  • 1 tl ras el hanout -mausteseosta
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 prk kypsiä valutettuja mustapapuja
  • 100 g babypinaattia
  • 100 g fetajuustoa

Kastike:

  • 3 rkl oliivöljyä
  • 1 tl schiracha-kastiketta
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Pese bataatti huolellisesti. Leikkaa se reiluiksi paloiksi. Levitä palat leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja mausta ne oliiviöljyllä, ras el hanout -seoksella sekä suolalla ja mustapippurilla. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

2. Lisää päälle pavut ja jatka paahtamista vielä viisi minuuttia.

3. Lusikoi bataatit ja pavut kulhoon ja anna hetki jäähtyä. Kääntele joukkoon pinaatti ja murennettu fetajuusto.

4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja viimeistele salaatti kastikkeella.

X