Reseptit

Paahdettuja viikunoita, fetaa ja minttua

Paahdetuista viikunoista ja fetasta saa mausteiset ja maukkaat makupalat pikkujoulutarjoiluun. Nauti viikunat itsevalmistetun glögin kanssa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 12 tuoretta viikunaa
  • 50 g sinihomejuustoa murennettuna
  • 3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
  • 3 rkl pinjansiemeniä rouhittuina
  • 0.5 tl murskattuja aniksensiemeniä
  • ripaus mustapippuria
  • tilkka hunajaa

Valmistusohje

 

1. Leikkaa viikunoihin ristiviilto, niin että ne jäävät pohjasta vielä ehjiksi.

2. Sekoita kulhossa sinihomejuusto, minttu, pinjansiemenet sekä anis. Jaa seos viikunoiden viiltoon.
3. Mausta vielä mustapippurilla ja hunajalla.
4. Paahda viikunoita 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoile heti.

X