Reseptit

Paahdettuja viikunoita, fetaa ja minttua

28.11.2013 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Jorma Marstio

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Paahdetuista viikunoista ja fetasta saa mausteiset ja maukkaat makupalat pikkujoulutarjoiluun. Nauti viikunat itsevalmistetun glögin kanssa.

Ainekset

12 tuoretta viikunaa
50 g sinihomejuustoa murennettuna
3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
3 rkl pinjansiemeniä rouhittuina
0.5 tl murskattuja aniksensiemeniä
ripaus mustapippuria
tilkka hunajaa

Valmistusohje

 

1. Leikkaa viikunoihin ristiviilto, niin että ne jäävät pohjasta vielä ehjiksi.

2. Sekoita kulhossa sinihomejuusto, minttu, pinjansiemenet sekä anis. Jaa seos viikunoiden viiltoon.
3. Mausta vielä mustapippurilla ja hunajalla.
4. Paahda viikunoita 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoile heti.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme