Reseptit

Pähkinä-marjasuklaa

2.4.2013 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Pähkinän- ja marjanmakuisen raakasuklaan valmistukseen tarvitaan cashewpähkinöitä, goijimarjoja, kaakaonibsejä ja kaakaovoita.

Ainekset

1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
2 rkl luomuhunajaa tai agaavesiirappia
4 dl raastettua kaakaovoita
1 dl kaakaojauhetta tai murskattuja kaakaonibsejä
1 tl maca-jauhetta
1 dl lucuma-jauhetta
1 dl gojimarjoja tai luomurusinoita
1 dl rouhittuja cashewpähkinöitä
ripaus suolaa

Valmistusohje

 

Pane kattilaan lämmintä vettä ja nosta sopivan kokoinen kulho päälle. Lisää kulhoon kookosöljy ja sulata se miedolla lämmöllä.

Lisää ensin hunaja tai agaavesiirappi ja sekoita hyvin. Lisää sitten kaakaovoi ja -jauhe tai kokonaisista kaakaopavuista murskatut kaakaonibsit sekä maca- ja lucuma-jauheet. Sekoita hyvin, kunnes seos on juoksevaa ja tasaista. Lisää lopuksi marjat tai rusinat ja pähkinärouhe. Mausta ripauksella suolaa ja jaa seos muotteihin.

Jäähdytä pakastimessa tai jääkaapissa, kunnes suklaa on kovettunut. Suklaa säilyy jääkaapissa useita viikkoja.

Vinkki: Ekokaupoissa myydään raakasuklaan valmistuspaketteja, joissa ovat kaikki raakasuklaan valmistukseen tarvittavat ainekset ja muotit.

Julkaistu aiemmin

viva

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme