Pannupihvi ja karamellisoitua sipulia
Reseptit

Pannupihvi ja karamellisoitua sipulia

Pannupihvin ja karamellisoidun sipulin lisänä tarjotaan uunissa paahdettuja perunaviipaleita tai perunamuusia.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pannupihvit:

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 400 g jauhelihaa
  • 2 dl kermaa tai kermaviiliä
  • 0.5 dl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • 0,5–1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • paistamiseen:
  • 0.5 rkl voita
  • 0.5 rkl rypsiöljyä

Karamellisoitu sipuli:

  • 2 isoa sipulia
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl balsamietikkaa
  • ripaus suolaa

Lisäksi:

  • paahdettuja perunaviipaleita tai perunamuusia

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipulit pehmeiksi. Jäähdytä.

2. Sekoita kulhossa jauhelihan joukkoon kaikki pannupihvien ainekset. Sekoita jauhelihataikina hyvin. Anna taikinan tekeytyä noin 10 minuuttia. Muotoile taikinasta pihvejä öljytyin käsin. Paista pihvit paistinpannulla
voi-öljyseoksessa molemmin puolin ja hauduta kypsiksi keskilämmöllä.

3. Karamellisoitua sipulia varten leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Sulata voi pannulla fariinisokerin kanssa. Lisää sipulit pannulle ja paista niitä niin, että ne saavat väriä. Lisää balsamietikka ja kiehauta. Mausta ripauksella suolaa.

4. Lusikoi sipulit kypsien pannupihvien päälle ja tarjoile pihvit uunissa paahdettujen perunaviipaleiden kera.

X