Reseptit

Parsa-parmesaanibruschettat

Parsa-parmesaanibruschettat ovat nopea ja helppo tarjottava vaikkapa iltapalaksi tai kevyeksi lounaaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 viipaletta maalaisleipää
  • voita voiteluun
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 100 g parmesaania raastettuna

Viimeistelyyn:

  • 1/2 sitruunan mehu

Valmistusohje

1. Voitele leivät ja asettele ne vieriviereen uunivuokaan. Hienonna valkosipulinkynnet ja ripottele ne leipien pinnalle.

2. Huuhtele ja kuivaa parsat ja napsauta tai leikkaa parsojen tyvestä puiseva pala pois. Laita parsat laakeaan astiaan
ja kääntele joukkoon oliiviöljy, sitruunan kuoriraaste sekä suola ja mustapippuri. Asettele parsat leipien päälle ja ripottele pinnalle parmesaaniraaste.

3. Paahda 220-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, niin että parsat paahtuvat ja juusto saa kauniin värin.

4. Purista ruoan pinnalle tilkka sitruunamehua juuri ennen tarjoilua. Tarjoa raikkaan salaatin kera.

X