Reseptit

Pehmeät piparkakkupalat

Mokkapalojen jouluisen version pohjassa maistuu piparkakku. Valitse kuorrute makusi mukaan, vaihtoehtoina ovat valkosuklaa-vadelma ja piparminttu.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Krsitiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

30

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 200 g voita tai margariinia
  • 2 rkl piparkakkumaustetta
  • 4 kananmunaa
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 1/2 dl maitoa

Valkosuklaa-vadelmakuorrute:

  • 300 g valkosuklaata
  • 1 dl kermaa
  • 2 dl tomusokeria
  • kuivattua vadelmarouhetta
  • (tuoreita vadelmia)

Piparminttukuorrute:

  • 75 g voita
  • 6 dl tomusokeria
  • 1/2 dl maitoa
  • n. 1/2 tl piparminttuaromia
  • punaista elintarvikeväriä
  • rouhittuja piparminttukarkkeja

Valmistusohje

1. Sulata voi piparkakkumausteen kanssa. Anna jäähtyä.

2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi seos munavaahtoon vuorotellen rasvan ja maidon kanssa.

3. Taittele pellille leivinpaperista 25x35cm:n kokoinen paistovuoka. Kiinnitä kulmat pystyyn cocktailtikuilla tai nuppineuloilla. Levitä taikina paperin päälle.

4.Paistapohjaa 200-asteisessa uunissa noin 18 minuuttia.

5. Valitse haluamasi kuorrutus. Voit käyttää molempia kuorrutteita. Puolita siinä tapauksessa kuorruteannokset sekä valmis pohja.

6. Valkosuklaa-vadelmakuorrute: Rouhi suklaa. Kiehauta kerma ja lisää se suklaan joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa sulaa. Lisää tomusokeri ja levitä kuorrutus pohjan päälle. Ripottele päälle vadelmarouhe. Leikkaa levy paloiksi, kun kuorrute on jähmettynyt. Koristele halutessasi tuoreilla vadelmilla.

7. Piparminttukuorrute: Sulata voi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja maito. Lisää piparminttuaromi vähitellen samalla maistellen. Lisää väriaine viimeiseksi ja sekoita vain sen verran, että kuorrutteeseen jää raitoja sinne tänne. Levitä kuorrute pohjan päälle ja ripottele pinnalle karkeasti rouhittuja piparminttukarkkeja.

X