
Pehmeät piparkakkupalat
Ainekset
Taikina:
- 200 g voita tai margariinia
- 2 rkl piparkakkumaustetta
- 4 kananmunaa
- 2 1/2 dl sokeria
- 4 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 1/2 dl maitoa
Valkosuklaa-vadelmakuorrute:
- 300 g valkosuklaata
- 1 dl kermaa
- 2 dl tomusokeria
- kuivattua vadelmarouhetta
- (tuoreita vadelmia)
Piparminttukuorrute:
- 75 g voita
- 6 dl tomusokeria
- 1/2 dl maitoa
- n. 1/2 tl piparminttuaromia
- punaista elintarvikeväriä
- rouhittuja piparminttukarkkeja
Valmistusohje
1. Sulata voi piparkakkumausteen kanssa. Anna jäähtyä.
2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi seos munavaahtoon vuorotellen rasvan ja maidon kanssa.
3. Taittele pellille leivinpaperista 25x35cm:n kokoinen paistovuoka. Kiinnitä kulmat pystyyn cocktailtikuilla tai nuppineuloilla. Levitä taikina paperin päälle.
4.Paistapohjaa 200-asteisessa uunissa noin 18 minuuttia.
5. Valitse haluamasi kuorrutus. Voit käyttää molempia kuorrutteita. Puolita siinä tapauksessa kuorruteannokset sekä valmis pohja.
6. Valkosuklaa-vadelmakuorrute: Rouhi suklaa. Kiehauta kerma ja lisää se suklaan joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa sulaa. Lisää tomusokeri ja levitä kuorrutus pohjan päälle. Ripottele päälle vadelmarouhe. Leikkaa levy paloiksi, kun kuorrute on jähmettynyt. Koristele halutessasi tuoreilla vadelmilla.
7. Piparminttukuorrute: Sulata voi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja maito. Lisää piparminttuaromi vähitellen samalla maistellen. Lisää väriaine viimeiseksi ja sekoita vain sen verran, että kuorrutteeseen jää raitoja sinne tänne. Levitä kuorrute pohjan päälle ja ripottele pinnalle karkeasti rouhittuja piparminttukarkkeja.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous