Reseptit

Pekoni-katkarapuvartaat

26.3.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Pekoni-katkarapuvartaat sopivat hyvin tapas-henkiseen tarjoiluun tai aterian alkupaloiksi.

Ainekset

16 jättikatkaravunpyrstöä
16 pekoniviipaletta
8 vedessä liotettua puuvarrasta
rouhittua mustapippuria
(hienonnettuja tuoreita yrttejä)

dippikastike:

200 g ranskankermaa
2 rkl tomaattipyreetä
2 murskattua valkosipulinkynttä
suolaa
rouhittua mustapippuria
puolen sitruunan mehu

Lisäksi:

sitruunan- tai limetinlohkoja

Valmistusohje

 

Sulata ja kuivaa jättikatkaravunpyrstöt. Kääri pekoniviipaleet pyrstöjen ympärille ja pujota pyrstöt vedessä liotettuihin vartaisiin. Rouhi pinnalle pippuria. Voit myös ripotella hienonnettuja yrttejä vartaiden mausteeksi.

Levitä pekoni-katkarapuvartaat leivinpaperin päälle pellille ja paista 250 asteen uuninlämmössä 5–10 minuuttia kunnes vartaat ovat kuumia ja rapeita.

Sekoita keskenään kaikki dippikastikkeen aineet. Tarjoa pekoni-katkarapuvartaat kastikkeen kanssa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *