26.3.2014

Pekoni-katkarapuvartaat

Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

16 jättikatkaravunpyrstöä
16 pekoniviipaletta
8 vedessä liotettua puuvarrasta
rouhittua mustapippuria
(hienonnettuja tuoreita yrttejä)

dippikastike:

200 g ranskankermaa
2 rkl tomaattipyreetä
2 murskattua valkosipulinkynttä
suolaa
rouhittua mustapippuria
puolen sitruunan mehu

Lisäksi:

sitruunan- tai limetinlohkoja

Valmistusohje

Pekoni-katkarapuvartaat sopivat hyvin tapas-henkiseen tarjoiluun tai aterian alkupaloiksi.

Sulata ja kuivaa jättikatkaravunpyrstöt. Kääri pekoniviipaleet pyrstöjen ympärille ja pujota pyrstöt vedessä liotettuihin vartaisiin. Rouhi pinnalle pippuria. Voit myös ripotella hienonnettuja yrttejä vartaiden mausteeksi.

Levitä pekoni-katkarapuvartaat leivinpaperin päälle pellille ja paista 250 asteen uuninlämmössä 5–10 minuuttia kunnes vartaat ovat kuumia ja rapeita.

Sekoita keskenään kaikki dippikastikkeen aineet. Tarjoa pekoni-katkarapuvartaat kastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi