Reseptit

Pekoni-katkarapuvartaat

Pekoni-katkarapuvartaat sopivat hyvin tapas-henkiseen tarjoiluun tai aterian alkupaloiksi.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 16 jättikatkaravunpyrstöä
  • 16 pekoniviipaletta
  • 8 vedessä liotettua puuvarrasta
  • rouhittua mustapippuria
  • (hienonnettuja tuoreita yrttejä)

dippikastike:

  • 200 g ranskankermaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • puolen sitruunan mehu

Lisäksi:

  • sitruunan- tai limetinlohkoja

Valmistusohje

 

Sulata ja kuivaa jättikatkaravunpyrstöt. Kääri pekoniviipaleet pyrstöjen ympärille ja pujota pyrstöt vedessä liotettuihin vartaisiin. Rouhi pinnalle pippuria. Voit myös ripotella hienonnettuja yrttejä vartaiden mausteeksi.

Levitä pekoni-katkarapuvartaat leivinpaperin päälle pellille ja paista 250 asteen uuninlämmössä 5–10 minuuttia kunnes vartaat ovat kuumia ja rapeita.

Sekoita keskenään kaikki dippikastikkeen aineet. Tarjoa pekoni-katkarapuvartaat kastikkeen kanssa.

X