Pekonia, kananmunaa ja tomaattia – aamupalapelti
Koko aamupala syntyy vaivattomasti samalla kertaa uunissa kun pellillä tai vuoasssa kypsyvät pekoni, kananmunat, tomaatit ja salaattilohkot.
Ainekset
Pekonia, kananmunaa ja tomaattia – aamupalapelti:
- 1 pkt pekonia
- 4 kananmunaa
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 300 g terttukirsikkatomaatteja
- 2 pientä sydänsalaattia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Levitä pekonit leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Riko väleihin kananmunat ja mausta ne ripauksella suolaa ja mustapippuria.
2. Nostele pellille myös terttukirsikkatomaatit sekä lohkotut sydänsalaatit. Valuta tomaattien ja salaattien pinnalle öljy ja sitruunamehu.
3. Paista peltiä 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia niin, että pekoni paistuu rapeaksi ja kananmunat kypsyvät.
4. Kokoa lautasille pekonia, kananmunaa, tomaatteja ja salaattilohkoja. Tarjoa esimerkiksihyvän maalaisleivän kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous