Reseptit

Pekonia, kananmunaa ja tomaattia – aamupalapelti

Koko aamupala syntyy vaivattomasti samalla kertaa uunissa kun pellillä tai vuoasssa kypsyvät pekoni, kananmunat, tomaatit ja salaattilohkot.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pekonia, kananmunaa ja tomaattia – aamupalapelti:

  • 1 pkt pekonia
  • 4 kananmunaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 300 g terttukirsikkatomaatteja
  • 2 pientä sydänsalaattia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Levitä pekonit leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Riko väleihin kananmunat ja mausta ne ripauksella suolaa ja mustapippuria.

2. Nostele pellille myös terttukirsikkatomaatit sekä lohkotut sydänsalaatit. Valuta tomaattien ja salaattien pinnalle öljy ja sitruunamehu.

3. Paista peltiä 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia niin, että pekoni paistuu rapeaksi ja kananmunat kypsyvät.

4. Kokoa lautasille pekonia, kananmunaa, tomaatteja ja salaattilohkoja. Tarjoa esimerkiksihyvän maalaisleivän kera.

X