11.5.2012

Pinaatti-katkarapupasta

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

150 g tuoretta pinaattia
2-3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
300 g pakastekatkarapuja
2 dl ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
kourallinen emmentaljuustoraastetta

Lisäksi:

pastaa
vettä
suolaa

Valmistusohje

Huuhdo ja höyrytä pinaatinlehdet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljy pannussa, lisää valkosipuli ja kuullota sitä hetki. Lisää pinaatti joukkoon ja pyöräytä aineet sekaisin. Lisää ranskankerma tai jogurtti sekä juustoraaste ja sekoita hyvin.

Lisää katkaravut pari minuuttia ennen tarjoilua, että ne ehtivät kuumentua, mutta eivät sitkisty.

Keitä spagetti tai muu pasta pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi (al dente). Tarjoa kastike valutetun pastan kanssa.